Lataa nyt: Sii­ka­jo­ki­laak­so-so­vel­lus pitää sinut kiinni pai­kal­lis­uu­ti­sis­sa

NÄKÖISLEHTI: Lue tästä tuhti KesäSiika maksutta

MAINOS: Tutustu Siikajokilaakso Digiin eurolla kuukausi - tilaa tästä

Tilaajille

Sii­ka­lat­van val­tuus­to äänesti Oja­kos­ken aloit­teen poh­jal­ta – koulun yl­lä­pi­to­kus­tan­nuk­set tar­ken­tui­vat val­tuus­ton jälkeen

Siikalatva

Siikalatvan kunnanvaltuuston kokouksessa tapahtui erikoinen äänestys, kun varavaltuutettu Minna Nieminen (ps.) esitti, ja Petri Lehtilahti (ps.) kannatti esitystä asiasta, jota ei ole vielä päätetty toteuttaa.

Valtuuston käsiteltävänä oli valtuutettu Ilmari Ojakosken (sd. sit.) toukokuussa tekemä aloite, ettei Pentti Haanpään koulua pureta ennen kuin uusi ala-aste saadaan rakennettua Piippolaan. Kunnanhallituksen esitys valtuustolle oli, että aloite katsotaan loppuun käsitellyksi ja valtuusto merkitsee sen tiedoksi.

Siikalatvan kunnanvaltuuston tammikuussa tekemän kouluverkkoratkaisun kokonaisuuden säästöihin kuului vanhoista kouluista luopuminen.

Kunnanvaltuuston puheenjohtaja Pilvi Härmä totesi, että kouluverkkotyöryhmä on keskustellut asiasta. Tavoitteena on, että maaliskuussa 2023 on valmiina toiminnallinen suunnitelma, kuinka uusien koulusuunnitelmien osalta edetään.

Pentti Haanpään koulun on todettu olevan nykyiselle oppilasmäärälle liian iso ja myös ylläpitokustannukset ovat korkeat.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.