Lataa nyt: Sii­ka­jo­ki­laak­so-so­vel­lus pitää sinut kiinni pai­kal­lis­uu­ti­sis­sa

Mainos: Tutustu Siikajokilaakso Digiin eurolla kuukausi - tilaa tästä

Tilaajille

Sii­ka­lat­van ylä­kou­lu­rat­kai­sua pun­ta­roi­tiin tarkoin – kou­lu­asia koet­te­lee myös puo­luei­den ryh­mä­ku­ria

Päätös toistaiseksi voimassa olevan yläkouluratkaisun tekemisestä ei ollut Siikalatvan kunnanvaltuustolle helppo. Asiaa puntaroitiin valtuuston kokouksessa eri näkökulmista yläkouluopetuksen toistaiseksi yhteen tai kahteen yläkouluun keskittämisen pohjalta.

Siikalatva/Pulkkila

Siikalatvan uusi kunnanvaltuusto pui toistamiseen kokouksessaan Siikalatvan yläkouluverkkopäätöstä. Marraskuun lopulla pidetyssä kokouksessa valtuusto päätti, että ennen kouluverkkopäätöstä tehdään vielä tarkemmat laskelmat eri vaihtoehtojen kustannusten ja säästöjen valtuutetuille avaamiseksi.

Kuluneina kuukausina kunnan virkamiehet ovat tehneet laskelmia ja selvityksiä, valtuusto on istunut kouluverkkoasiasta vielä yhden iltakoulun, valtuutetuilla on ollut mahdollisuus tutustua nykyisiin koulukiinteistöihin ja heitä on kehotettu esittämään mieltä askarruttavat kysymykset suoraan virkamiesten ratkottavaksi.

Maanantai-iltana valtuuston edessä oli jälleen yläkouluverkkoesitys, jossa tosin ei määritetty kuten aiemmassa esityksessä, kuinka kauan yläkoulu toimisi Gananderin koululla. Sen sijaan esitys oli, että kouluverkkoratkaisusta päättämisen jälkeen aloitetaan välittömästi kouluverkon pysyvän ratkaisun selvittäminen työryhmävetoisesti.

– Nyt ollaan sillä tarkkuustasolla laskelmissa, että yhtään tarkemmaksi ei pääse.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.