– Melko lailla heti varmaan latasin sovelluksen, kun huomasin jonkun sovellukseen liittyvän mainoksen, kertoo ammatikseen Pyhännältä eri puolille Suomea valmiita saunoja ja mökkejä kuljettava Arto Mikkonen.
Aikaisemmin työmatkoilla nettiversion kautta kännykällä Siikajokilaakson verkosta uutisia seurannut Mikkonen kuvailee sovelluksen käytön olevan paljon kätevämpää kuin netin kautta juttujen selaamisen.
– Ainakin paremmin toimii yhteys sovelluksen kautta kännykällä. Se on sovelluksen käytössä iso etu.
Mikkosella on käytössä palvelu, joka sallii sovelluksen ilmoittaa, kun toimitus vinkkaa uudesta sisällöstä.
– Ehkä ilmoitusten kautta tulee paremmin reagoitua tuoreisiin sisältöihin. Kun ilmoituksen saatuaan lähtee lukemaan jotain juttua, tulee luettua samalla muitakin artikkeleja.

Syksyn aikana Arto Mikkonen on huomannut, että sovelluksen käytöstä on tullut jo osa arkea niin, että kotona paperilehti tulee selattua vain pikaisesti läpi.
– Koska haluan uutiset tuoreeltaan, on niitä helppo seurata kännykältä, mutta työreissuilla käytän yleensä rekassa olevaa tablettia, johon saan uutiset isommalle näytölle.
Mikkoselta oli jäänyt huomaamatta, että Siikajokilaakson näköislehti on mahdollista lukea jo tiistai-iltana kello 22 jälkeen, kun painettu lehti jaetaan tilaajille vasta keskiviikkona.
– Kyllä enemmän tulee nykyään seurattua koko lehteä verrattuna siihen, että kotona käydessä katsoisi lehden läpi. Nykyään tulee useamman kerran viikossa luettua lehden verkosta uutisia ja reissussa ollessa luen näköislehden.
Arto Mikkosen vaimo lukee vielä pääasiassa paperilehteä, mutta sovelluksen käytöstä on innostunut myös nykyisin opiskelujen vuoksi harvemmin kotona piipahtava tytär.
– Ei ole käynyt vielä mielessäkään ainakaan tässä vaiheessa luopua paperilehdestä. Meillä katsotaan vielä, että digitaalinen versio on paperilehden kylkiäinen.
Paperilehden tilauksen jatkamiseen ajaa myös pari käytännönasiaa.
– Digilehteä ei voi käyttää kärpäslätkänä, eikä saunan sytykkeenä. Muuten se on kyllä hyvä, mutta noissa asioissa tulee ne huonot puolet, tuumaa Arto Mikkonen.