Lataa nyt: Sii­ka­jo­ki­laak­so-so­vel­lus pitää sinut kiinni pai­kal­lis­uu­ti­sis­sa

Mainos: Tilaa tästä Siikajokilaakso Digi koko vuodeksi samaan hintaan: 4 kk 28 € + 2 kk kaupan päälle

Tilaajille

Sulo Heik­ki­sen asioin­ti­pal­ve­lu alkaa pyö­rä­tuo­li­kyy­dil­lä – katso juttuun lii­tet­ty video

Kestilän Vehkamaalta kulkevan Sulo Heikkisen, 94, kauppa-asioinnit vaikeutuivat huomattavasti, kun Siikalatvan kunta kilpailutti kuljetuspalvelunsa syksyllä. Kestilän ja Rantsilan alueilla asiointipalvelun tuottaa nyt Sudhomin Liikenne, jonka kalustolla ei pääse ajamaan Heikkisen pihaan.

Siikalatva/Kestilä

Heikkisen pihapiiriin vievällä tiellä on painorajoitteinen silta, josta on ylämäkeä molempiin suuntiin. Aiemmin asiointipalvelua Kestilän alueella ajoivat paikalliset taksiyrittäjät henkilöautoilla. Lonkkavaivasta kärsivä Heikkinen pääsi autoon suoraan kotiovelta. Nyt pikkubussin kuljettaja hakee hänet portailta pyörätuolin kyytiin.

Heikkisen tytär Heidi Yrttiaho on huolissaan isästään. Itsenäisesti kotonaan pärjäävä ja ikäisekseen hyväkuntoinen Heikkinen on hoitanut omat ostosreissunsa tähän saakka asiointipalvelun avulla.

– Nyt kuski työntää pyörätuolia satakunta metriä pihatietä sillan toisella puolen odottavaan autoon. Miten isä kuljetetaan sitten, kun lunta on enemmän, Yrttiaho päivittelee.

Tytär kertoo isän kauppareissun kestävän nykyään aiempaa kauemmin, keskimäärin 2,5–3 tuntia. Auto kiertää eri puolilla kylää hakemassa asiointia tarvitsevat samaan kyytiin.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.