Tunnustusta aktiivisille kyläläisille: Re­von­lah­ti on maa­kun­nan vuoden kylä

Mainos: Tutustu Siikajokilaakso Digiin eurolla kuukausi - tilaa tästä

Sun­nun­tai­na vie­te­tään lapsen oi­keuk­sien päivää – aut­ta­vas­sa pu­he­li­mes­sa ja cha­tis­sa ma­ra­ton­päi­vys­tys

Yksinäisyys ja mielenterveysasiat yleisimpiä huolenaiheita MLL:n palveluissa

Lasten ja nuorten puhelin päivystää sunnuntaina iltaan asti. Puhelimeen vastaavat ammattilaiset, joiden kanssa lapsi tai nuori voi keskustella haluamistaan aiheista.
Lasten ja nuorten puhelin päivystää sunnuntaina iltaan asti. Puhelimeen vastaavat ammattilaiset, joiden kanssa lapsi tai nuori voi keskustella haluamistaan aiheista.
Kuva: Heikki Uusitalo

Lasten oikeuksien päivän kunniaksi Mannerheimin Lastensuojeluliiton puhelin ja chat ovat poikkeuksellisesti avoinna sunnuntaina kello 12–21. Lapset ja nuoret voivat näissä palveluissa jutella maksutta ja nimettömästi mistä tahansa aiheesta ammattilaisten tai koulutettujen vapaaehtoisten kanssa.

Mannerheimin Lastensuojeluliitto (MLL) haluaa muistuttaa poikkeuksellisen pitkällä päivystyksellä, että jokaisella lapsella ja nuorella on oikeus tulla kuulluiksi heille itselleen tärkeissä asioissa.

– Yleisimpiä puheenaiheita ovat yksinäisyys, huolet mielenterveydestä sekä kouluun ja vapaa-aikaan liittyvät aiheet, sanoo MLL:n auttavien puhelin- ja digitaalisten palveluiden asiantuntija Anna Weckström tiedotteessa.

Lasten ja nuorten puhelimeen, chattiin tai nettikirjepalveluun tulee joka viikko yli 2500 yhteydenottoa, MLL:n tiedotteessa kerrotaan. Lähes puolet soittajista on poikia. Heitä askarruttavat usein ihmissuhteisiin, seksuaalisuuteen ja kiusaamiseen liittyvät kysymykset.

MLL:n palveluissa pääsee juttelemaan luottamuksellisesti, ja tarvittaessa lapsi tai nuori ohjataan eteenpäin muiden ammattipalveluiden piiriin.

Lasten ja nuorten puhelin päivystää vuoden jokaisen päivänä numerossa 116111. MLL:n chat ja nettikirjepalvelu löytyvät osoitteesta nuortennetti.fi