Lataa nyt: Sii­ka­jo­ki­laak­so-so­vel­lus pitää sinut kiinni pai­kal­lis­uu­ti­sis­sa

Mainos: Tutustu Siikajokilaakso Digiin eurolla kuukausi - tilaa tästä

Tilaajille

Suomen so­siaa­li ja terveys ry sel­vit­ti – lähes kaikki hy­vin­voin­ti­alueet pe­ri­mäs­sä lää­kä­ri­käyn­nis­tä suu­rim­man mah­dol­li­sen maksun

Lähes kaikki hyvinvointialueet aikovat periä terveyskeskuslääkärin vastaanottokäynnistä korkeimman mahdollisen maksun. Lain mukaan käynti lääkärin vastaanotolla terveyskeskuksessa voi maksaa enintään 20,90 euroa. Tämän hinnan lääkärikäynnistä perii alkavana vuonna 20 hyvinvointialuetta.

Lääkärin vastaanottokäynti hyvinvointialueen terveyskeskuksessa voi maksaa enintään 20,90 euroa. Maksu voidaan periä enintään kolme kertaa kalenterivuodessa.

Suomen 21 hyvinvointialueesta vain Vantaan ja Keravan hyvinvointialue on perimässä käynnistä terveyskeskuslääkärillä korkeinta mahdollista maksua alemman hinnan eli 16,70 euroa. Helsingin kaupunki ei myöskään vuonna 2023 peri maksua lääkärikäynnistä terveyskeskuksessa.

SOSTE Suomen sosiaali ja terveys ry:n edunvalvontapäällikkö Anne Perälahti pitää hyvinvointialueiden asiakasmaksutilannetta huolestuttavana. Hän muistuttaa yhdistyksen tiedotteessa, että palveluja käyttävät eniten pienituloiset ja paljon sairastavat.

– Suomessa asiakasmaksut ovat lähtökohtaisesti korkeat ja estävät terveyskeskuspalveluihin pääsyn niillä, jotka palveluja eniten tarvitsevat.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.