Mainos: Tutustu Siikajokilaakso Digiin eurolla kuukausi - tilaa tästä

Tilaajille

Susien suo­je­lu­ta­son mää­rit­te­ly he­rät­tää pai­kal­li­sis­sa ih­me­tys­tä: "Kan­nan­hoi­dol­li­sia lupia ei tulla myön­tä­mään tällä menolla ai­na­kaan kym­me­neen vuo­teen"

Luonnonvarakeskus julkaisi kuluneella viikolla raportin susikannan suotuisan suojelutason viitearvoista. Uudet tiedot heijastuvat suoraan suden kannanhoidollisesta metsästyksestä käytävään keskusteluun ja siitä päättämiseen.

Raportissa ei annettu suosituksia, pelkästään todettiin tutkimuksissa selvitetty tilanne. Suomessa elää erillään kaksi susipopulaatiota, toinen itäisessä ja toinen läntisessä osassa maata, eikä niiden välillä juuri tapahdu liikkumista. Samalla susikannan geneettinen monimuotoisuus on heikentynyt. Kannan vahvan jakautumisen vuoksi myös viitearvoja tulee Luken mukaan tarkastella erikseen.

Tiedot herättävät ihmetystä paikallisissa riistanhoitoyhdistyksissä. Asiaan on ottanut tuoreeltaan kantaa myös Suomen Metsästäjäliitto, joka pitää raporttia kohtuuttomana ja käytännössä mahdottomana toteuttaa.

– Raportin laatineet tahot Luken koordinoimana katsovat, että susia tulisi olla varmuusmarginaali huomioiden selvästi yli 500 susien geneettisen monimuotoisuuden varmistamiseksi.

Lue Digiä _vain 1 €/kk_

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita

Kaikki sisällöt verkossa ja sovelluksessa Näköislehti keskiviikkoisin ja arkisto Kuvagalleriat ja videot Uutiset sähköpostiisi keskiviikkoisin