Lataa nyt: Sii­ka­jo­ki­laak­so-so­vel­lus pitää sinut kiinni pai­kal­lis­uu­ti­sis­sa

Mainos: Tilaa tästä Siikajokilaakso Digi koko vuodeksi samaan hintaan: 4 kk 28 € + 2 kk kaupan päälle

Tilaajille

Su­si­kan­nan kasvu saattaa hi­das­tua hieman – Maa­lis­kuus­sa susien määrä on vuo­den­kier­ros­sa pie­nim­mil­lään

Susikannan arvioinnin näkökulmasta eletään kohta taas mielenkiintoisia hetkiä: maaliskuussa susien määrä on vuodenkierrossa pienimmillään. Maaliskuu on myös se ajankohta, josta Luonnonvarakeskus määrittää Suomen susikannan koon.

Suomen susikanta on kasvanut yhtäjaksoisesti vuodesta 2017 lähtien. Seuraavassa, kesän alussa julkaistavassa kanta-arviossa saatetaan kuitenkin nähdä pieni kasvun hidastuminen.

Susikannan vuosittaiseen kasvuun sisältyy suurta epävarmuutta, jota kuvataan susiennustemallilla. Kannanhoidollisen metsästyksen asetuksesta annetuissa lausunnoissa Luonnonvarakeskus mainitsee ennustetta alentavana seikkana pentujen suuren määrän kevään 2021 reviireillä.

– Kasvun hidastuminen koskee lähinnä vain susien yksilömäärää. Reviireissä mitattuna ennusteessa ei ole kasvun hidastumiselle paljoakaan todennäköisyyttä. Kyse on siis susikannan rakenteen vuosittaisesta vaihtelusta, eikä niinkään siitä, että pidemmällä tähtäimellä kasvu olisi hidastumassa, johtava tutkija Samu Mäntyniemi selventää.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.