Lataa nyt: Sii­ka­jo­ki­laak­so-so­vel­lus pitää sinut kiinni pai­kal­lis­uu­ti­sis­sa

THL: Oulussa 37 uutta tar­tun­taa, vain Hel­sin­gis­sä enemmän – myös Yli­vies­kas­sa, Tyr­nä­väl­lä ja Kuu­sa­mos­sa uusia tar­tun­to­ja

Maskisuositus on voimassa. Kuvituskuva.
Maskisuositus on voimassa. Kuvituskuva.
Kuva: Jussi Leinonen

Oulussa on todettu 37 uutta koronavirustartuntaa verrattuna edelliseen päivään. Asia käy ilmi Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) sunnuntaina julkaisemista tiedoista.

Oulussa on nyt todettu epidemian aikana kaikkiaan 716 tartuntaa. Sunnuntain vain Helsingin kohdalle kirjattiin enemmän tartuntamerkintöjä.

Oulun tartuntamäärä on hieman laskenut parista edellisestä päivästä. Perjantaina uusia tautitapauksia raportoitiin 63 ja lauantaina 48. Viikonloppujen lukemia ei kuitenkaan pidä suoraan verrata arkipäivien lukemiin, sillä testausmäärissä voi olla eroa.

Uusia tartuntoja on havaittu myös Ylivieskassa (2), Tyrnävällä (1), ja Kuusamossa (1). Ylivieskan kokonaistartuntamäärä on nyt 24, Tyrnävän yhdeksän ja Kuusamon 13.

Pohjois-Pohjanmaan todettiin lauantaina siirtyneen epidemian leviämisvaiheeseen. Lue lisää aiheesta täältä.

Koronatartuntojen määrä Pohjois-Pohjanmaalla on lisääntynyt merkittävästi edeltävän viikon aikana. Koordinaatioryhmä valmistelee alueelle laajamittaisia leviämisvaiheen suosituksia Sosiaali- ja terveysministeriön ohjeistuksen mukaisesti. Suosituksista tiedotetaan tiistaina 1. joulukuuta.

Sairaanhoitopiirin alueella on todettu viimeisen kahden viikon aikana 354 uutta tartuntaa. Edeltävän kahden viikon jaksolla tartuntoja oli 119, joten määrä on viimeisen kahden viikon aikana noin kolminkertaistunut.

Epidemian aikana Pohjois-Pohjanmaalla on raportoitu 937 uutta tartuntaa.

Koko maassa uusia tartuntoja tuli sunnuntaina 322. Kaikkiaan maassa on nyt todettu 24 629 varmistettua tautitapausta.

Viimeisten kahden viikon aikana on raportoitu 5 314 tartuntaa, joka on 2 290 tartuntaa enemmän kuin edellisen kahden viikon aikana.

Sunnuntaina kerrottiin, että ensi keskiviikkona Pirkanmaalle on tulossa uusia koronasuosituksia, sillä alue on hyvin lähellä leviämisvaihetta. Leviämisvaiheessa ovat jo Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin lisäksi Pohjois-Pohjanmaa ja Päijät-Häme.

Pohjoisessa Länsi-Pohjan sairaanhoitopiiri on kiihtymisvaiheessa. Lapissa epidemia on perustasolla.

THL:n ilmoittamat lukemat perustuvat tartuntatautirekisteriin ja voivat päivittyä muutaman päivän viiveellä. Esimerkiksi Oulun kaupungin päivittäin ilmoittamat luvut ovat tyypillisesti hieman erilaiset. Tämä johtuu erilaisesta tilastointi- ja ilmoitustavasta.

Päivitetty kello 12.34: Lisätty Pirkanmaasta kertova kappale. Lisätty kello 13.29 tiedot Lapin ja Länsi-Pohjan alueista.