THL: Poh­jois-Poh­jan­maal­la 18 uutta ko­ro­na­tar­tun­taa, Sii­ka­lat­val­la kolme uutta tar­tun­taa – koko maassa 368 uutta tar­tun­taa

Koronavirustilanteessa on tällä hetkellä suuria alueellisia eroja. Kuvituskuva.
Koronavirustilanteessa on tällä hetkellä suuria alueellisia eroja. Kuvituskuva.
Kuva: Jussi Leinonen

Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) mukaan Pohjois-Pohjanmaalla on todettu 18 uutta koronavirustartuntaa.

Tartunnoista yhdeksän todettiin Oulussa, neljä Ylivieskassa, kolme Siikalatvalla, yksi Muhoksella ja yksi Tyrnävällä.

Siikalatvan kunta tiedottaa nettisivuillaan, että kunnan alueella on ilmennyt jo torstaina kolme uutta tartuntaa. Kaikki kolme tartuntaa on todettu muilla kuin Siikalatvan kuntalaisilla ja ne liittyvät toisiinsa. Henkilöt ovat olleet kunnan alueella työssä, heidät on asetettu karanteeniin ja altistuneita on vähän ja heidät on jäljitetty.

Koronatilanne on Siikalatvalla edelleen rauhallinen, mutta kaikkien tulee noudattaa suosituksia ja hakeutua testiin heti, jos oireita ilmenee.

Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiirissä on epidemian aikana todettu kaikkiaan 2 167 tartuntaa, joista hieman yli 1 600 Oulussa.

Lapin sairaanhoitopiirissä tartuntoja todettiin kaksi, joista toinen oli Kittilässä. Toisesta tapauksesta ei ole kuntatietoa.

Länsi-Pohjassa tartuntoja oli kuusi. Niistä viisi todettiin Torniossa ja Ylitorniolla yksi.

Kainuussa tartuntoja oli yksi. Tapaus todettiin Sotkamossa.

Koko maassa uusia tartuntoja on todettu 368. Tartuntojen kokonaismäärä on nyt 47 262.

Viimeisen kahden viikon aikana tautitapauksia on raportoitu 3 908. Edeltäneellä kahden viikon jaksolla tartuntoja oli 5 026, joten tartuntojen määrä on selvästi vähentynyt.

Alueelliset erot tautilanteessa ovat suuria. Pahin tilanne on tällä hetkellä Helsingin ja Uudenmaan, Varsinais-Suomen, Keski-Suomen ja Itä-Savon sairaanhoitopiireissä. Näissä kaikissa taudin kahden viikon ilmaantuvuusluku on yli sata. lmaantuvuusluku kuvaa tautitapausten määrää ajanjaksolla sataa tuhatta asukasta kohti.

Pohjois-Pohjanmaan ilmaantuvuusluku on nyt 52,1, Kainuun 20,9, Länsi-Pohjan 73,5 ja Lapin 32,4.

Artikkeli päivitetty 7.2.2020 kello 6.40. Tarkennettu otsikkoa Siikalatvan osalta ja lisätty Siikalatvan kunnan uusista tartunnoista nettisivuillaan antamat tiedot.