Lataa nyt: Sii­ka­jo­ki­laak­so-so­vel­lus pitää sinut kiinni pai­kal­lis­uu­ti­sis­sa

THL: Poh­jois-Poh­jan­maal­la 32 uutta ko­ro­na­tar­tun­taa, suurin osa Oulussa – Suo­mes­sa 581 uutta tau­ti­ta­paus­ta

Koronarokotukset ovat käynnissä ympäri maata. Kuvituskuva.
Koronarokotukset ovat käynnissä ympäri maata. Kuvituskuva.
Kuva: Martta Oinas-Panuma

Suomessa on todettu 581 uutta koronavirustartuntaa, kertoo Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL). Kaikkiaan tartuntoja on nyt havaittu epidemian aikana 58 645.

Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiirin tilastoihin THL on kirjannut 32 uutta tautitapausta. Näistä 27 on Oulussa, kolme Kuusamossa ja kaksi Pyhäjoella.

THL:n ja Oulun kaupungin päivittäin kertomat luvut eivät suoraan täsmää toisiinsa. Tämä johtuu erilaisesta tavasta tilastoida ja ilmoittaa lukuja. THL:n kertoma luku kertoo viiveellä tautitilanteen kehittymisen. Luvussa voi olla mukana tapauksia useammalta päivältä. Oulun kaupungin ilmoittama luku taas kuvaa kunakin päivänä iltapäivään mennessä löydettyjen tapausten määrän.

Oulun korkeita lukuja selittää muun muassa kaupunginsairaalassa ilmennyt tartuntojen ryväs. Rypäässä on todettu 45 tartuntaa. Lue lisää aiheesta täältä.

Lapin sairaanhoitopiirissä uusia tartuntoja todettiin viisi, niistä kolme Rovaniemellä ja kaksi Kittilässä. Kainuun sairaanhoitopiirissä todettiin yksi uusi tartunta. Se löytyi Kajaanissa.

Tautitilanne on pahentunut viime aikoina valtakunnallisesti. Suomeen on julistettu poikkeusolot epidemian vuoksi.