Mainos: Syksyn supertarjouksena Siikajokilaakso Digi + Lehti 6 kk vain 49 €, tilaa tästä!

Pääkirjoitus
Tilaajille

Työ­pai­kan menetys voi olla uusi mah­dol­li­suus

Pääkirjoitus

Yrityksen maksuvaikeuksista ja konkurssiin ajautumisesta syytteleminen ei auta ketään, mutta tosiasiatkin on hyvä todeta. Viime viikon maanantaina Jukkatalo Oy:n konkurssiin hakeutumisesta tiedottaessaan toimitusjohtaja Ilkka Sydämetsä kertoi tiedotteessa yrityksenkriisin aiheutuneen Ukrainan sodan ja korkojen nousun vaikutuksista.
Seuraavana päivänä Rakennuslehti julkaisi uutisen, jossa Sydänmetsä arvioi, että yhtiön vaikeimmaksi taloushaasteeksi muodostuivat neljän miljoonan euron myyntisaatavat, joita yhtiö yritti turhaan karhuta sen rakennusliikeasiakkailta. Yhtiö toimitti puuelementtejä esimerkiksi rivi- ja omakotitaloihin erikoistuneille urakoitsijoille, mutta jäi ilman maksusuorituksia tilaajien talousvaikeuksien tai konkurssien vuoksi.

Syksyn aikana nähtäväksi jää, kuinka moni yritys kaatuu Jukkatalon vanavedessä. Uusi viikko alkoi jopa Jukkataloa isommaksi rakennusalantoimijaksi kuvatun Sikla-konserniin kuuluvan Siklatilat Oy:n konkurssiuutisella. Rantsilassa toimineen Siklaelementit Oy:n yrityssaneerausmenettely jatkuu edelleen.
Konkurssiin hakeutuneen Siklatilojen kytkös Siikalatvalle muodostui, kun Siikalatvan kunnan tytäryhtiö Tuohisentteri Oy rakennutti Siklatiloilla samaan konserniin kuuluvalle Siklaelementeille hallin.
Siklan Siikalatvalle tullessa lupaamat 50 työpaikkaa eivät toteutuneet.
Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.