Lataa nyt: Sii­ka­jo­ki­laak­so-so­vel­lus pitää sinut kiinni pai­kal­lis­uu­ti­sis­sa

Mainos: Tilaa tästä Siikajokilaakso Digi koko vuodeksi samaan hintaan: 4 kk 28 € + 2 kk kaupan päälle

Tilaajille

Jedulla 100 000 ne­liöi­tä kiin­teis­tö­jä, ja osa tulossa tiensä päähän – Py­hän­nän ja Sii­ka­lat­van kun­nan­hal­li­tuk­set pe­reh­ty­vät kiin­teis­tö­stra­te­giaan tiis­tai­na

Luonnos kiinteistöstrategiasta on nyt kuntien lausunnolla. Päätökset rakennuksien jatkokäytöstä tehdään kuluvan kevään aikana.

Liikaa neliöitä ja liikaa toimitiloja eri paikkakunnilla. Jedun opetuskäytössä olevien kiinteistöjen yhteenlaskettu pinta-ala on noin satatuhatta neliömetriä. Osa rakennuksista on tulossa käyttöikänsä päähän, osa ei enää palvele opetusta. Rakennuksien ylläpito rasittaa taloutta.

Siinä on taustaselitys sille, miksi Jokilaaksojen koulutuskuntayhtymässä on käynnissä kiinteistöjen tulevaisuutta pohtiva työ.

Kiinteistöstrategiaksi nimetty asiakirja on parhaillaan Jedun toiminta-alueen kunnissa lausunnolla. Vastaukset yhtymähallitukselle on annettava huhtikuun 30. päivään mennessä.

Yhtymähallituksen puheenjohtaja Päivi Karikumpu painottaa, että kiinteistöstrategia on luonnos, johon mitä todennäköisimmin tulee vielä kuntakierroksen jälkeen muutoksia, mikäli kunnista niin viestitään.

– Kunnissa kannattaa nyt perehtyä asiaan ja ottaa luonnokseen kantaa, hän kannustaa.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.