Mainos: Tutustu Siikajokilaakso Digiin eurolla kuukausi - tilaa tästä

Ju­han­nus­päi­vä oli Oulun po­lii­sil­le kii­rei­nen – Jo­ki­laak­so­jen alueel­la kir­jat­tiin sun­nun­tain vas­tai­se­na yönä 112 teh­tä­vää

Juhannuksen aikana Oulun poliisilaitoksen alueella on jäänyt kiinni 17 rattijuoppoa. Kuvituskuva.
Juhannuksen aikana Oulun poliisilaitoksen alueella on jäänyt kiinni 17 rattijuoppoa. Kuvituskuva.
Kuva: Heikki Uusitalo

Juhannuspäivä ja sitä seurannut yö olivat Oulun poliisille työntäyteisiä. Lauantain ja sunnuntain välisenä yönä tehtäviä kirjattiin erityisen paljon Kalajoella, poliisilaitos kertoo tiedotteessaan.

Koko poliisilaitoksen alueella oli juhannuspäivän aikana aamukuuden ja iltakuuden välillä yhteensä 169 tehtävää poliisille. Lauantain kello 18 ja sunnuntain aamukuuden välillä Oulun kenttäjohtoalueella oli 104 tehtävää, Jokilaaksojen alueella 112 tehtävää, Kainuussa 47 ja Koillismaalla 16.

Kalajoella poliisitehtäviä oli tuona aikana 59 kappaletta. Oulussa poliisilla oli tehtäviä 71 kappaletta.

Juhannuksen aikana Oulun poliisin tietoon on tullut kaksi hukkumista, joista toinen tapahtui Ristijärvellä ja toinen Kalajoella. Lumijoen etsintävenetiimi löysi Kalajoella juhannusaattona kadonneen veneilijän lauantaina.

Poliisilaitoksen alueella on jäänyt juhannuksena kiinni 17 rattijuoppoa ja kirjattu 21 ilmoitusta pahoinpitelyistä.

Partiot ovat valvoneet liikennettä perjantain ja lauantain aikana maalla sekä vesillä.

Vesiliikennejuopumuksista on jäänyt kiinni kolme ihmistä ja veneilijöille on annettu myös sakkoja ja huomautuksia varustepuutoksista. Liikennepartiot ovat ottaneet tien päällä kiinni viisi rattijuoppoa, joista neljä oli syyllistynyt alkoholirattijuopumukseen ja yksi huumausainerattijuopumukseen.

Kaksi henkilöä on määrätty ajokieltoon ylinopeuksista ja muutamille on annettu sakkoja. Poliisi jatkaa valvontaa ja puhalluttaa kuljettajia myös sunnuntaina.