Gananderin koulun kotitalousopettaja Anita Lampela sanoi kyllä, kun MTK:n Rantsilan osaston sihteeri Liisa Ojantakanen tiedusteli, haluaisiko koulu osallistua maataloustuottajien järjestämään Kokkaa kotimaista-tempaukseen.
Valinnaisaineena kotitaloutta opiskelevat 8-luokan oppilaat saivat etukäteen äänestää, vietetäänkö kasvis- vai liharuokapäivää. Porkkanapinaattilettuset hävisivät naudan sisäpaistille.
Koulupäivän alkaessa Anita Lampelaa oli odottamassa Liisa Ojantakasen toimittama ruokakassi. Päivän menuna oli matalalämmössä kypsennetty paisti, hasselbackan uunijuurekset ja karamellisoitu sipuli.
Ruokakassien sisältönä ollutta paistia ei yleensä opetuskeittiössä kokkailla. Harvemmin tarjolla on myöskään tuoreita yrttejä.