Pyhännällä juhlittiin: Py­hän­nän ikioma kiek­ko­hel­mi olisi suih­ku­läh­teen­sä an­sain­nut

Lataa nyt: Sii­ka­jo­ki­laak­so-so­vel­lus pitää sinut pai­kal­lis­uu­ti­sis­sa kiinni lo­mal­la­kin

Pääkirjoitus
Tilaajille

Juhlat olivat pai­kal­laan

Perjantaina juhlittiin 40-vuotiasta Pulkkilan putkitehdasta ja sunnuntaina 50 vuotta sitten perustettua Eläkeliiton Pohjois-Pohjanmaan piiriä. Paljon toimeliaisuutta puuttuisi Siikajokivarresta ilman näitä tahoja.

Työtä ja hyvinvointia alueelle tuovia yrityksiä pidetään usein itsestään selvyyksinä. Ei tulla ajatelleeksi, kuinka monesta palasesta yritystoiminnan vuodesta ja vuosikymmenestä toiseen jatkumisen edellytykset koostuvat. SSAB:n Pulkkilan putkitehtaan tehdaspäällikkö Kari Salin listasi, ettei pelkkä yritys riitä, vaan tarvitaan muun muassa hyvä tuote, raaka-ainetta, yrityksen palveluita ostavia ja työntekijöitä. Tehtaalta tuotannontöistä jo eläköityneet, ensimmäisten rautaruukkilaisten kööriin kuuluneet Jouko Luttinen ja Teuvo Lemmetyinen pohtivatkin, mitä Pulkkilassa olisi ilman tehdasta. Noin 120 henkilöä työllistävä yritys tuo edelleen alueelle työtä ja käyttää paikallisia palveluita. Vaikka Jouko ja Teuvo ovat jo eläkkeellä, kantavat he yhtä huolta tehtaasta toivoen, että toiminnan jatkuvuutta turvaavat investoinnit toteutuvat.

Paavolassa juhlittiin Eläkeliiton Pohjois-Pohjanmaan piirin pyöreitä vuosia. Puhuttelevaa oli kuulla piirin puheenjohtaja Terho Isokäännän kertomana, kuinka yhdistykset tekevät jo nykyisin paljon vapaaehtoistyötä ja sen rooli tulee jatkossa korostumaan, koska niin moni asia on vielä avoinna hyvinvointialueen tulevien palveluiden osalta. Vapaaehtoisia tarvitaan paikkaamaan palveluissa  mahdollisesti olevia aukkoja kunnes hyvinvointialue saa rivinsä kuntoon. Lähimmäisiä voi auttaa ihan arkisissa askareissa heidän koteihinsa, mutta myös laitoksiin muun muassa heikompikuntoisten ulkoiluttajana.