Tunnustusta aktiivisille kyläläisille: Re­von­lah­ti on maa­kun­nan vuoden kylä

Mainos: Tutustu Siikajokilaakso Digiin eurolla kuukausi - tilaa tästä

Tilaajille

Juk­ka­ta­lo Oy on il­moit­ta­nut tänään kon­kurs­siin ha­keu­tu­mi­ses­ta – Ilkka Sy­dän­met­sä on toi­vei­kas, että toi­min­nal­le löy­tyi­si jatkaja

Suomen suurimpiin pientalovalmistajiin kuuluva Jukkatalo Oy ilmoitti maanantaina konkurssiin hakeutumisesta.

Pyhäntä

Jukkatalo Oy:n lähettämän tiedotteen mukaan Jukkatalon kohtaloksi koituivat viime vuosina koetut kriisit, kuten koronapandemia ja Ukrainan sota. Koronapandemian aikana kauppa kävi hyvin, mutta raaka-aineiden hintojen dramaattinen nousu sekä saatavuushaasteet nostivat kustannuksia ja vaikeuttivat projektien läpi viemistä.
Ukrainan sodan aiheuttama korkotason nousu puolestaan romahdutti uudisrakentamisen kysynnän. Korkotason nousu vaikutti erityisesti Jukkatalon tyypilliseen asiakaskuntaan, nuoriin perheisiin ja ensimmäistä omakotitaloa rakentaviin asiakkaisiin.
Lisäksi rakentamisen romahdus vaikutti Jukkatalon rakennusliikeasiakkaisiin, ja näistä asiakkuuksista Jukkatalolle koitui merkittäviä luottotappioita.

Jukkatalon toimitusjohtajana toiminut Ilkka Sydänmetsä pahoittelee konkurssista aiheutuvia vaikeuksia.
– Jukkatalon oman henkilöstön lisäksi olemme työllistäneet työmaillamme merkittävän määrän alihankkijoita ja heidän työntekijöitään sekä muita yhteistyökumppaneita. Lisäksi meillä on kymmeniä rakennusprojekteja kesken ja konkurssi vaikeuttaa näiden projektien etenemistä. Olen suunnattoman pahoillani siitä, ettemme kyenneet lunastamaan lupaustamme luottamuksesta ja mielenrauhasta, toteaa Sydämetsä tiedotteessa.

Jukkatalon konkurssi-ilmoitus ei tullut yllätyksenä, koska huonoja uutisia oli saatu viime vuoden loppupuolelta lähtien. Uutinen on pysäyttävä, kun vuodesta 1968 toiminut Pyhännän teollisuuden lippulaiva on ajautunut taloudellisesti seinän eteen. Arkistokuva
Jukkatalon konkurssi-ilmoitus ei tullut yllätyksenä, koska huonoja uutisia oli saatu viime vuoden loppupuolelta lähtien.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.