Mainos: Tutustu Siikajokilaakso Digiin eurolla kuukausi - tilaa tästä

Tilaajille

Juk­ka­ta­lo­muis­to­ja kolmen roolin kautta – ­kul­ta­kel­lo on ollut juk­ka­ta­lo­lai­sil­le käsite

Kolmannen polven jukkatalolaisiin kuuluva Sami Pellikka on hämillään, koska hän kuuluu onnekkaisiin, joilla on jo uusi työpaikka.

Pyhäntä

Kolmannen polven jukkatalolaisiin kuuluva Sami Pellikka on niiden onnekkaiden joukkossa, jotka ovat onnistuneet työllistymään tai saamaan opiskelupaikan talvella alkaneiden pakkolomien aikana.

Jukkatalolla viimeksi kunnossapitopäällikkönä toimineella Pellikalla kävi tuuri, kun talotehtaan sopeuttaessa toimintojaan henkilöstöä lomauttaen, oli Latvaenergialla alkamassa biokaasulaitoksen rakentamisen valmistelu. Sami Pellikka tarttui hänelle tarjottuun tilaisuuteen.

Töitä vastaanottaessaan ja erityisesti Jukkatalon konkurssiuutisen myötä, pitkään jukkakataloisten luottamushenkilönä ollut ja edelleen Keskipisteen toimihenkilöiden puheenjohtajan pestiä hoitava Pellikka on tuntenut myös huonoa omaatuntoa. Hänestä on tuntunut, ettei uudesta työstä ole osannut iloita sillä tavalla, mitä olisi tehnyt, jos savotta olisi vuosikymmenten aikana tutuksi tulleilla kavereilla jatkunut.

– Ehkä tämä tunne on sitä sisään rakennettua empatiakykyä siitä, mitä kavereille kuuluu.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.