Tunnustusta aktiivisille kyläläisille: Re­von­lah­ti on maa­kun­nan vuoden kylä

Mainos: Tutustu Siikajokilaakso Digiin eurolla kuukausi - tilaa tästä

Tilaajille

Kon­kurs­si­uu­ti­nen yllätti myös 15 vuotta Juk­ka­ta­lol­la töissä olleen Teol­li­suus­lii­ton Asko Ala­sal­men –  ir­ti­sa­no­tuil­le tar­jol­la neu­von­taa ja edun­val­von­taa

Vajaat 15 vuotta Jukkatalolla töissä ollut, nykyisin Teollisuusliiton Pohjois-Suomen toiminta-alueella aluetoimitsijana työskentelevä Asko Alasalmi yllättyi maanantaina muiden mukana konkurssiuutisesta.

Pyhäntä

Noin viikon kuluttua on viisi vuotta siitä, kun Asko Alasalmi siirtyi Jukkataloilta trukkikuskin töistä Teollisuusliiton Pohjois-Suomen toiminta-alueen aluetoimitsijaksi. Vahvalla luottamushenkilötaustalla uudelle työpolulle siirtynyt Alasalmi ei voinut talotehtaalla töissä ollessaan kuvitella, että Jukkatalo menisi joskus konkurssiin.

– Uhkakuviahan oli monesti ilmassa. Oltiin kaikki lomautettuna tai oli pelko, että tulee irtisanomisia, kuten aikoinaankin tuli. Konkurssivaihtoehto ei ollut ikinä mielessä, kun kyseessä oli iso konserni, vakaa perheyritys ja hyvämaineinen brändi. Ajattelin, ettei Jukkataloa päästetä konkurssiin.
Kestilästä syntyisin oleva Asko Alasalmi oli Jukkatalolla töissä eri työtehtävissä vajaat 15 vuotta. Tutuksi tulivat monet eri osastot. Varatyösuojeluvaltuutetuksi hänet houkuteltiin reilun vuoden Jukkatalolla töissä olon jälkeen.

– Viimeksi olin pääluottamusmiehenä. Voi sanoa, että olen nähnyt koko paletin, mitä ay-liikkeeseen kuuluu. Tuolla alueella ammattiyhdistystoimintakulttuuri on ollut aina hyvä.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.