Ko­ro­na­ro­ko­tuk­set ete­ne­vät – Py­hän­näl­lä al­ka­mas­sa yli 70-vuo­tiai­den ro­ko­tuk­set, Sii­ka­lat­val­la käyn­nis­sä yli 75-vuo­tiai­den ro­ko­tuk­set ja RAS kutsuu ikä­ih­mi­siä ha­ke­maan ja­ka­mat­to­mia ro­kot­tei­ta

Siikajokilaakso
Koronarokotustahti ja ikäihmisten rokotuksiin kutsumistapa vaihtelee kunnittain. Pyhännällä ja Siikalatvalla rokotuksiin tulee kutsu. Siikajoella palvelua hoitavan RAS:n alueella on valjastettu käyttöön ajanvarauspalvelin, jossa on takaisinsoittopalvelu.
Koronarokotustahti ja ikäihmisten rokotuksiin kutsumistapa vaihtelee kunnittain. Pyhännällä ja Siikalatvalla rokotuksiin tulee kutsu. Siikajoella palvelua hoitavan RAS:n alueella on valjastettu käyttöön ajanvarauspalvelin, jossa on takaisinsoittopalvelu.
Kuva: Kirsi Junttila

Pyhännällä kaikki Palvelukeskus Nestorin asiakkaat ja kaikki yli 80-vuotiaat pyhäntäset ovat jo saaneet koronarokotteen. Rokotteen on voinut saada myös 80-vuotiaan tai vanhemman henkilön kanssa samassa taloudessa asuva omaishoitaja, jos hän on 70-vuotias tai sitä vanhempi.

Tällä viikolla ovat alkaneet yli 75-vuotiaiden rokotukset. Ensi viikolla varataan aikoja jo yli 70-vuotiaille ja alle 70-vuotiaille riskiryhmäläisille. Ikäihmiset on kutsuttu rokotuksiin heille rokotusaikaa tarjoten.

– Kuultiin juuri infossa, että Astra Zenecan-rokotetta, joka on tarkoitettu alle 70-vuotiaille, tulee maahan aiempaa tietoa vähemmän. Rokotetaan sen mukaan kuin meille tulee annoksia, lupasi Helmen perusturvajohtaja Ritva Hantula keskiviikkona.

Siikalatvalla Mehiläinen Terveyspalvelut Oy rokottaa väkeä THL:n määrittämässä järjestyksessä. Rokotteita saadaan viikoittain pieniä määriä. Aikaa ei tarvitse varata itse, vaan Mehiläisestä otetaan yhteyttä soittamalla tai kirjeitse rokotuksiin kaikki yli 75-vuotiaat kutsuen.

Erillinen tiedotus tulee, kun on mahdollista alkaa varata aikoja 70–74-vuotiaille. Alle 70-vuotiaiden rokotukset alkavat riskiryhmien rokottamisella.  Kuntalaisten laajamittaisen rokottamisen ajankohta ei ole vielä tiedossa. Kaikki halukkaat saavat rokotteen.

Raahen seudun hyvinvointikuntayhtymässä koronarokottaminen on edennyt vanhimman väestön osalta niin suotuisasti, että 75–79-vuotiaiden rokottaminen aikaistuu kolmella viikolla. Jatkossa rokotusaikoja voi varata kaikki yli 75-vuotiaat.

Ajanvarausnumerossa otettiin tällä viikolla käyttöön takaisinsoittopalvelu. Kun takaisinsoittopyyntö on jätetty, soittajalle soitetaan saman työpäivän aikana takaisin.

Vaikka rokotteille on ollut kysyntää, alueen vanhimmalle väestölle on edelleen tarjolla jakamattomia rokotusaikoja. RAS kehottaa alueen yli 80-vuotiaita soittamaan takaisinsoittopalveluun, jotta tarjolla olevat rokotteet saadaan annettua. Ajanvarausnumero on  040 135 8540.

Ensi viikolla Siikajoella rokotetaan entiseen tapaan lääkärinvastaanotolla, mutta viikolla 10 kaikki rokottaminen hoidetaan talvilomien vuoksi Raahessa. Sivupisteiden osalta rokottaminen normalisoituu viikosta 11 alkaen.