Ko­ro­na­ro­ko­tuk­set laa­je­ne­vat Py­hän­näl­lä 2. ris­ki­ryh­miin kuu­lu­viin – kuulut ris­ki­ryh­mään 2., jos sinulla on esi­mer­kik­si jat­ku­vaa lää­ki­tys­tä vaativa astma

Pyhäntä
Koronarokotukset laajenevat Pyhännällä 2. riskiryhmiin. Uutta on myös, että ensi viikosta lähtien rokotusajanvarauksen voi tehdä torstaisinkin.
Koronarokotukset laajenevat Pyhännällä 2. riskiryhmiin. Uutta on myös, että ensi viikosta lähtien rokotusajanvarauksen voi tehdä torstaisinkin.
Kuva: Sari Kihnula

Koronarokotukset laajenevat edelleen Sosiaali- ja terveyspiiri Helmessä. Kaikki 65-vuotta tänä vuonna täyttävät ja sitä vanhemmat voivat varata koronarokotusaikoja, samoin kaikki riskiryhmiin 1. ja 2. kuuluvat 16- 64-vuotiaat.

Uutta on, että koronarokotusaikoja voi varata myös torstaisin. Rokotusajanvarauspuhelin on avoinna maanantaista torstaisin kello 9-15.

Ajanvaraus tehdään numerosta 044 7591 025. Ohjeet kannattaa kuunnella tarkkaan ja toimia niiden mukaan. Sinulle soitetaan takaisin.

Riskiryhmään 1 kuuluvat 16–64-vuotiaat, joilla on koronavirustartunnan vaikealle muodolle erittäin voimakkaasti altistava sairaus tai tila: elinsiirto tai kantasolusiirto, aktiivisessa hoidossa oleva syöpätauti, vaikea puolustusjärjestelmän häiriö, vaikea krooninen munuaissairaus, vaikea krooninen keuhkosairaus, lääkehoitoinen tyypin 2 diabetes tai Downin oireyhtymä

Riskiryhmään 2 kuuluvat 16–64-vuotiaat, joilla on jatkuvaa lääkitystä vaativa astma, vaikea sydänsairaus, mm. sydämen vajaatoiminta (ei pelkkä verenpainetauti), aivohalvaus tai muu hengitystä haittaava neurologinen sairaus tai tila, immuunipuolustusta heikentävä lääkehoito autoimmuunisairauteen, vaikea krooninen maksasairaus, tyypin 1 diabetes tai lisämunuaisten vajaatoiminta, vaikea uniapnea, psykoosisairaus, sairaalloinen lihavuus (painoindeksi yli 40).

65-vuotias ja sitä vanhempi saa Astra Zenecan rokotteen ja 16-64-vuotiaat saavat fizerBiontechin tai Modernan rokotteen THL:n linjauksen mukaisesti.