Siikajokilaakson nro 1: Sii­ka­jo­ki­laak­soa jul­kais­tu 55 vuotta – ver­kos­sa luet­ta­vis­sa en­sim­mäi­nen Sii­ka­jo­ki­laak­so

Ko­ro­na­ro­ko­tuk­set laa­je­ne­vat Py­hän­näl­lä vuonna 1961 syn­ty­nei­siin – ro­kot­teet koh­den­ne­taan THL:n suo­si­tus­ten mukaan

Pyhäntä
Sosiaali- ja terveyspiiri Helmen alueella kaikki 60-vuotta tänä vuonna täyttävät eli 1961 syntyneet ja sitä vanhemmat voivat varata koronarokotusaikoja.
Sosiaali- ja terveyspiiri Helmen alueella kaikki 60-vuotta tänä vuonna täyttävät eli 1961 syntyneet ja sitä vanhemmat voivat varata koronarokotusaikoja.
Kuva: Sari Kihnula

Sosiaali- ja terveyspiiri Helmen alueella kaikki 60-vuotta tänä vuonna täyttävät eli 1961 syntyneet ja sitä vanhemmat voivat varata koronarokotusaikoja. Edelleen rokotusaikoja voivat varata kaikki 1. ja 2. riskiryhmiin kuuluvat 16-vuotta täyttäneet ja sitä vanhemmat.

Koronarokotusaikoja voi varata maanantaista torstaihin kello 9–15 numerosta 0447591025. Numerosta soitetaan asiakkaalle takaisin.

Rokotteet kohdennetaan Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) antamien uusien linjausten mukaan  eri ikäryhmille. Alle 65-vuotiaalle aloitetaan uusia rokotussarjoja vain mRNA-rokotteilla (PhizerBiontechin tai Modernan rokote), alle 65-vuotiaalle, joka on ehtinyt saada ensimmäisen rokoteannoksen AstraZenecan rokotteella, annetaan toinen rokoteannos mRNA-rokotteella. Alle 65-vuotias ei voi halutessaan valita AstraZenecan rokotetta. 65 vuotta täyttäneelle ja sitä vanhemmalle voidaan käyttää kaikkia käytössä olevia koronarokotteita.

Uusien rokotussarjojen suhteen 65 vuotta täyttänyt voi viikosta 18 eteenpäin itse valita, haluaako hän AstraZenecan rokotteen vai mRNA-rokotteen. Toinen rokotusannos annetaan 65 vuotta täyttäneelle rokotettavalle samaa rokotetta kuin ensimmäisellä kerralla. Tästä poiketaan vain, jos rokotteelle on ilmennyt jokin vasta-aihe, esimerkiksi jos ensimmäisestä annoksesta on tullut vakava allerginen reaktio.

THL järjestää kansalaisille avoimen yleisötilaisuuden koronarokotuksista torstaina 29. huhtikuuta kello 17.30–18.30. Verkossa järjestettävässä tilaisuudessa THL:n asiantuntijat vastaavat yleisön ennakkoon lähettämin kysymyksiin.