Ko­ro­na­ro­ko­tuk­set ovat laa­jen­neet 65-vuot­ta täyt­tä­nei­siin Py­hän­näl­lä ja Sii­ka­joel­la – Sii­ka­lat­val­la ro­ko­te­taan jo 65 vuotta täyt­tä­nei­tä ris­ki­ryh­mä­läi­siä

Pyhäntä, Siikalatva ja Siikajoki
Koronarokotukset ovat Siikajokivarren pitäjissä edenneet niin, että nyt rokotetaan jo yli 65-vuotiaita.
Koronarokotukset ovat Siikajokivarren pitäjissä edenneet niin, että nyt rokotetaan jo yli 65-vuotiaita.
Kuva: Sari Kihnula

Koronarokotukset laajenevat Sosiaali- ja terveyspiiri Helmessä koskemaan kaikki 65-vuotta tänä vuonna täyttäviä ja kaikkia riskiryhmään 1. kuuluvia 16- 64-vuotiaita. Sitä vanhemmat ovat olleet oikeutettuja rokotteisiin jo aiemmin ja voivat varata aikoja edelleen, jos rokote on saamatta.

Koronarokotusaikoja voi varata maanantaista keskiviikkoon kello 9–15.

Kaikki varaavat ajan numerosta 044 7591 025. Soittaessa pitää kuunnella tarkoin ohjeet ja tehdä numerovalinta ikänsä mukaan.

65-vuotias ja sitä vanhempi saa Astra Zenecan rokotteen ja 16-64-vuotiaat saavat PfizerBiontechin tai Modernan rokotteen THL:n linjauksen mukaisesti.

Raahen seudun hyvinvointikuntayhtymän (RAS) alueella 65-vuotiaat pääsevät varaamaan rokotusaikaa maanantaista alkaen.

Kuntayhtymän koronarokotusten takaisinsoittonumero on avoinna maanantaina 12. huhtikuuta kello 8 alkaen. Kaikki 65 vuotta täyttäneet pääsevät varaamaan rokotusaikoja jo samalle viikolle.

RAS:n takaisinsoittonumero 040 135 8540 avautuu maanantaina. Rokotusajat  Ruukin terveysasemalle varataan Ruukin terveysaseman numerosta 08 849 4612.

Mehiläinen terveyspalvelut Oy on avannut Siikalatvalla 1.4 ajanvarauksen 65 vuotta täyttäneille riskiryhmiin kuuluville. Tällä viikolla ajanvaraus aukesi myös kaikille riskiryhmään 1 kuuluville kuntalaisille, jotka ovat  yli 16-vuotiaita. Riskiryhmään 1 kuuluvien jälkeen rokotuksia jatketaan riskiryhmään 2 kuuluvien osalta kansallisen rokotusjärjestyksen mukaisesti.

Sähköinen ajanvarauksen rokotukseen voi tehdä osoitteessa mehilainen.fi ja puhelinajanvaraukset numerosta 040 7133 660.

Kuulut vaikealle koronavirustaudille erittäin voimakkaasti altistavan sairauden vuoksi rokotettaviin, jos olet saanut tai sinulla on jokin seuraavista: elinsiirto tai kantasolusiirto, aktiivisessa hoidossa oleva syöpätauti, vaikea puolustusjärjestelmän häiriö, vaikea krooninen munuaissairaus, vaikea krooninen keuhkosairaus, lääkehoitoinen tyypin 2 diabetes tai Downin oireyhtymä.