Le­viä­mis­vai­heen suo­si­tuk­set sul­ke­vat jul­ki­sia tiloja – toisen asteen op­pi­lai­tok­set etä­ope­tuk­seen

Jokivarren kunnat ovat reagoineet valtioneuvoston ja aluehallintoviraston uusiin suosituksiin. Suositusten mukaisesti kunnat laittavat julkisia tiloja kiinni, koska koko maakunta on tällä hetkellä koronaepidemian leviämisvaiheessa.

Siikalatva sulkee kaikki yleisölle avoimet, kuntien hallinnoimat julkiset tilat, mutta oikeus välttämättömiin palveluihin turvataan. Kunnantalolla asioidaan vain puhelimitse tai sähköpostitse 3. tammikuuta asti. Kunnanvirastot Kestilässä ja Piippolassa suljetaan.

Samalla suljetaan Siikalatvan nuorisotilat. Kirjastoissa tehdään vain lainaus- ja palautustoimintaa ilman kokoontumisia tai tilaisuuksia. Liikutasalit, kuntosalit ja hiihtomajat ovat suljettu. Kaikki kolme edellä mainittua toimintoa pyörii tällä käytännöllä välillä 1.–18. joulukuuta.

Ryhmäharrastustoiminta keskeytetään joulukuun 18. päivään saakka. Päätös pätee myös lasten harrastustoimintaa. Myös vapaan sivistystyön kurssit keskeytetään tiistaista alkaen.

Siikalatva suosittaa välttämään riskiryhmien palveluiden piirissä vierailemista. Ajantasaiset vierailuohjeet ikäihmisten luona annetaan suoraan Mehiläisen palveluyksiköistä.

Siikalatvan lukio ja Jedu siirtyvät etäopetukseen tiistaista alkaen.

Siikalatvan kunnan työntekijöille on annettu laaja etätyösuositus. Lisäksi kaikessa kokoustamisessa siirrytään mahdollisimman kattavasti etäkokouskäytäntöihin.

Sisä- ja ulkotiloissa tapahtuvien yleisötilaisuuksien osallistujamäärä rajataan 10 henkilöön aluehallintoviraston päätöksellä.

Siikajoella toimitaan saman suosituksen mukaisesti. Siikajoen lukio siirtyy etäopetukseen keskiviikkona 2. joulukuuta.

Pyhännällä laaditaan parhaillaan kuntaa koskevia suosituksia ja ne ovat valmiina alustavan tiedon mukaan tiistaina aamupäivästiä. Kunnanjohtaja Ismo Mäkeläisen mukaan rajoitukset tulevat noudattamaan pitälti samaa linjaa kuin muualla jokivarressa.

– Tarkoitus on sulkea julkisia tiloja, kunnantalo, kuntosalit ja liikuntasalit. Kirjasto palvelee osittain, eli lainaaminen ja palauttaminen on jatkossa mahdollista, kunnanjohtaja Ismo Mäkeläinen kertoo.