Mainos: Talvitarjouksena Siikajokilaakso Digi tai myös painettu lehti, katso tarjoukset tästä

Tilaajille

Met­säs­tys­seu­ran säännöt rat­kai­se­vat, pää­see­kö hir­vi­po­ruk­kaan

Kun metsälle on mieli, pitää metsästystutkinto olla suoritettu ja aseluvat hankittu.

Siikalatva

Pienriistaa voi pyytää itsekseenkin, mutta hirvijahtiin haluavien on kuuluttava metsästysseuraan tai -seurueeseen. Niihin liittyminen ei välttämättä ole läpihuutojuttu.

Internetin keskustelupalstoilla metsästysseuroja verrataan jopa salaseuroihin, joihin tavallisilla tallaajilla ei ole asiaa. Näin asia ei ole, vaan hämmennystä aiheuttavat eri seurojen laajastikin toisistaan poikkeavat säännöt, joiden perusteella hakijat hyväksytään jäseniksi.

– Seurat laativat omat sääntönsä, joissa jäsenvaatimukset saattavat olla erittäin tiukkaan määritellyistä hyvinkin väljästi tulkittaviin. Sääntöjen lisäksi seuroilla on muodostunut omat käytäntönsä, joiden mukaan ne toimivat jäsenyysasioissa. Niiden poikkeavuus saattaa hämmentää, kertoo Metsästäjäliiton Oulun piirin puheenjohtaja Mikko Äijälä.

Äijälän mukaan Metsästäjäliitolla on olemassa sääntömallipohja, mutta se on vain suositus, jota seurat voivat halutessaan soveltaa.

Lue Digiä _vain 1 €/kk_

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita

Kaikki sisällöt verkossa ja sovelluksessa Näköislehti keskiviikkoisin ja arkisto Kuvagalleriat ja videot Uutiset sähköpostiisi keskiviikkoisin