Mainos: Tutustu Siikajokilaakso Digiin eurolla kuukausi - tilaa tästä

Tilaajille

Minna Nie­mi­sen valitus hy­lät­tiin – päätös tiet­tä­väs­ti en­nak­ko­ta­paus hyb­ri­di­ko­kouk­sen pää­tös­val­las­ta

Pohjois-Suomen hallinto-oikeus on hylännyt Minna Niemisen (ps.) Siikalatvan kunnanvaltuuston joulukuun 2021 kokouksesta tekemän kunnallisvalituksen.

Siikalatva

Siikalatvan kunnanvaltuuston kokoukseen 16. joulukuuta 2021 Teams-yhteyden kautta liittymässä ollut varavaltuutettu Minna Nieminen (vas.) ei teknisten ongelmien johdosta päässyt osallistumaan kokoukseen etäyhteydellä.

Nieminen teki tapahtuneesta kunnallisvalituksen. Valituksen mukaan kokous oli virheellisesti järjestäytynyt, koska hän ei päässyt liittymään kokouksen etäyhteydellä.

Lisäksi valituksessa arvioitiin, ettei Siikalatvan hallintosäännön 82 pykälä mahdollistaisi hybridikokousten järjestämistä, koska hallintosäännössä ei ole erikseen mainittu hybridikokousta mahdollisena kokouksen järjestämistapana. Valituksessa vaadittiin, että kokouksen päätökset on kumottava ja täytäntöönpano kiellettävä.

Asiasta antamassaan päätöksessä hallinto-oikeus totesi, että valtuuston kokouksessa käytetty Teams-yhteys on toiminut ja ettei valittajan teknisten ongelmien voida olettaa johtuneen kunnan käyttämästä etäyhteyspalvelusta.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.