Lataa nyt: Sii­ka­jo­ki­laak­so-so­vel­lus pitää sinut kiinni pai­kal­lis­uu­ti­sis­sa

NÄKÖISLEHTI: Lue tästä tuhti KesäSiika maksutta

MAINOS: Tutustu Siikajokilaakso Digiin eurolla kuukausi - tilaa tästä

Tilaajille

Muu­tos­joh­ta­ja Ilkka Luoma vastaa, mistä alue­vaa­leis­sa on kyse ja mitä hy­vin­voin­ti­alueis­ta on syytä ym­mär­tää

Tulevien hyvinvointialueiden ylintä päätösvaltaa käyttää aluevaltuusto, jonka jäsenet valitaan tammikuun aluevaaleilla.

Oulu

Sote-uudistuksessa Suomeen perustetaan 21 hyvinvointialuetta, ja niille siirretään nykyisin kunnilla oleva vastuu sosiaali- ja terveydenhuollon sekä pelastustoimen järjestämisestä. Mitä se käytännössä tarkoittaa, muutosjohtaja Ilkka Luoma?

Hyvinvointialueet ottavat järjestämisvastuun sosiaali- ja terveydenhuollon sekä pelastustoimen palveluista 1. tammikuuta 2023. Näin ollen kuntien järjestämis- ja rahoitusvastuu edellä mainituista palveluista päättyy.

Pohjois-Pohjanmaalla on tällä hetkellä 19 järjestämisvastuullista sosiaali- ja terveydenhuollon organisaatiota sekä 2 pelastuspalveluista vastaavaa pelastuslaitosta. Edellä mainittujen organisaatioiden henkilöstö siirtyy niin sanottuina vanhoina työntekijöinä Pohjois-Pohjanmaan hyvinvointialueelle. Työntekijöitä Pohjois-Pohjanmaan hyvinvointialueella tulee olemaan noin 17 000–18 000. Kysymyksessä on siis suuri hallinnollinen ja toiminnallinen muutos.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.