Tunnustusta aktiivisille kyläläisille: Re­von­lah­ti on maa­kun­nan vuoden kylä

Mainos: Syksyn supertarjouksena Siikajokilaakso Digi 6 kk vain 29 €, tilaa tästä!

Tilaajille

Nuorten ääni kuului vaa­li­pa­nee­li­ky­sy­myk­sis­sä – katso vi­deol­ta, mitä pa­ne­lis­tit vas­ta­si­vat su­si­ky­sy­myk­seen

Siikalatvan lukion vaalipaneelissa keskityttiin nuoria puhutteleviin aiheisiin. Ensimmäistäkään kysymystä ei esitetty esimerkiksi Natoon liittyen.

Siikalatva/Piippola

Kevään eduskuntavaalien varsinaiseen vaalipäivään oli aikaa enää 18 päivää, mutta kuudella Oulun vaalipiirin kansanedustajaehdokkaalla oli vaalitilaisuuksien täyttämässä kalenterissaan aikaa osallistua Siikalatvan lukion vaalipaneeliin.

Siikalatvan lukiolla historiaa ja yhteiskuntaoppia opettava Kaisa Ylikoski kertoi kutsuja lähtenyt kaikille eduskuntapuolueille ja muutamalle pienpuolueellekin.

Panelististien kantoja selvitettiin muutamalla tiukalla kyllä tai ei kysymyksellä. Näitä seurasi nuoria koskettavien asioiden kysymyslista, mutta kysymyksin käytiin läpi myös muun muassa ilmastoasiat ja mihin Suomen pitäis keskittyä seuraavan viiden vuoden aikana.

Miten ehdokas tarttuisi nuorten mielenterveysongelmien hoitamiseen -kysymykseen panelistien näkemys oli yksimielinen: Tilanne paranee vain satsaamalla peruspalveluihin lähtien liikkeelle perheiden ja pienten lasten palveluista.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.