Tunnustusta aktiivisille kyläläisille: Re­von­lah­ti on maa­kun­nan vuoden kylä

Mainos: Syksyn supertarjouksena Siikajokilaakso Digi 6 kk vain 29 €, tilaa tästä!

Tilaajille

Opis­ke­li­ja­huol­to kan­nus­taa mielen kipujen hoi­ta­mi­seen – hy­vin­voin­tiin vai­kut­taa muun muassa po­si­tii­vi­ses­ti ka­ve­rit, liik­ku­mi­nen ja har­ras­tuk­set

Nuorten mielenterveyden oireet ovat muuttuneet haastavimmiksi viime vuosien aikana.

Siikajoki/Ruukki

Ruukin kouluterveydenhoitaja Tuula Lehdon ja Siikajoen kunnan koulujen ja koulutuskeskus Brahen kuraattori Jonna Achrén toivovat, että mielenterveyden oireisiin haetaan apua matalalla kynnyksellä.

Siikajokinen nuori kertoi sairastumisestaan Siikajokilaaksolle, mutta halusi leimaantumisen pelossa pysyä nimettömänä. Nuori kertoo mielenterveyden haasteiden alkaneen yläasteen alkupuolella. Hänen ensimmäiset oireensa liittyivät jaksamiseen.

– Huomasin, että en jaksanut tehdä asioita samalla tavalla kuin ennen, enkä jaksanut kiinnostua asioista.

Tällä hetkellä nuoren mielenterveyden tilanne on epäselvä hänelle itselleenkin, eikä hänellä ole mitään diagnoosia. Erilaisten masennustestien mukaan hänellä voisi olla jonkin asteinen masennus. Hän kokee oireensa viittaavan masennukseen ja uupumukseen.

Ruukin kouluterveydenhoitaja Tuula Lehto kertoo, että soteuudistus ei ole vielä ainakaan muuttanut mielenterveyspalveluiden saatavuutta Siikajoella. Hän kuitenkin toivoo, että tilanne säilyy samana, ja uskoo päättäjillä olevan hyvä tahto.
Ruukin kouluterveydenhoitaja Tuula Lehto kertoo, että soteuudistus ei ole vielä ainakaan muuttanut mielenterveyspalveluiden saatavuutta Siikajoella.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.