Mainos: Syksyn supertarjouksena Siikajokilaakso Digi + Lehti 6 kk vain 49 €, tilaa tästä!

Tilaajille

Osaavan porukan puute kasvaa – kym­me­nit­täin in­si­nöö­re­jä, pari sataa tuo­tan­to­työn­te­ki­jää, kai­vin­ko­ne­kus­ke­ja ja kir­ves­mie­hiä tar­vi­taan tu­le­vi­na vuosina

Siikajokilaakso

Ala kuin ala kipuilee parhaillaan työvoimapulan vuoksi. Yrityksistä tiedetään kertoa, millaisia työntekijöitä niihin kaivataan seuraavan viiden vuoden aikana ja minkä verran.

Esimerkiksi Pyhännällä on tulevien vuosien aikana tarvetta 314 työntekijälle, Siikalatvalla puolestaan 120 työntekijälle. Määrät on saatu selville kysymällä suoraan yrityksistä.

Asiaa kartoitetaan parhaillaan Siikalatvan seutukunnan alueella projektipäällikkö Timo Kähkösen vetämässä hankkeessa. Kähkönen on kiertänyt liki 50 yrityksessä. Kohteena ovat olleet suurimmat työnantajat. Tarkoituksena on tehdä pienemmille yrityksille kysely sähköpostin kautta.

– Yrityksiin on oltu yhteydessä, ja haastattelututkimus on tehty, jotta on pohjamateriaalia ja selviää, miten polttava työntekijätarve on. Kartoitamme sitä, kuinka paljon ja minkä alojen osaajista on pula, Kähkönen toteaa.

Keväällä käynnistyneen hankkeen aikana on jo selvinnyt, että osaavasta työvoimasta on pulaa alueen yrityksissä. Isoja työvoimatarpeita on esimerkiksi rakennusalalla.
Keväällä käynnistyneen hankkeen aikana on jo selvinnyt, että osaavasta työvoimasta on pulaa alueen yrityksissä.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.