Pyhännällä juhlittiin: Py­hän­nän ikioma kiek­ko­hel­mi olisi suih­ku­läh­teen­sä an­sain­nut

Lataa nyt: Sii­ka­jo­ki­laak­so-so­vel­lus pitää sinut pai­kal­lis­uu­ti­sis­sa kiinni lo­mal­la­kin

Tilaajille

Pää­siäi­nen po­luil­la ja sa­leis­sa

Kristikunnan suurimman juhlan, pääsiäisen viettoon hiljennytään seurakunnissa ulkoilmatapahtumin ja perinteisin messuin sekä jumalanpalveluksin.

Siikajokilaakso
Revolahden kotiseututalon pihapiirissä ensi keskiviikkona järjestettävää vaeltavaa messua voi kulkea hiljentyen ja omaan tahtiin.
Revolahden kotiseututalon pihapiirissä ensi keskiviikkona järjestettävää vaeltavaa messua voi kulkea hiljentyen ja omaan tahtiin.
Kuva: Kristiina Tuikkala

Ihmetellä ympärillä olevaa luontoa, ladata akkuja, rauhoittua, hiljentyä kuuntelemaan luontoa ja samalla pääsiäisen suurinta sanomaa: Kristus on ylösnoussut.

Siinäpä kiteytettynä Raahen seurakunnan idea Revonlahden vanhan pappilan eli nykyisen kotiseututalon pihapiiriin järjestettävästä vaeltavasta messusta. Siikajoen alueen seurakuntapastorin Mira Paunan mukaan keskiviikkona 6.4. kello 17.30–20 järjestettävään messuun voi osallistua yksin, kaksin tai perhekunnittain omaan tahtiin. Kyse on eräänlaisesta nonstop-kierroksesta, jossa messuun osallistuja voi kuunnella opastetulla reitillä saarnan, lausua uskontunnustuksen, isä-meidän rukouksen ja halutessaan myös osallistua kodassa jaettavaan ehtoolliseen. Vaeltavassa messussa on mukana kaikki messun osaset, alkusiunauksesta ylitysvirteen ja Herran siunaukseen, joihin osallistuja voi osallistua tahtonsa mukaan. Reitin varrella on seurakunnan työntekijöitä, mutta osaan "toimintapisteistä" voi syventyä QR-koodilla. Messun jälkeen voi kokea yhteisöllisyyttä nuotiopaikalla makkaraa paistaessa.