Pyhännällä juhlittiin: Py­hän­nän ikioma kiek­ko­hel­mi olisi suih­ku­läh­teen­sä an­sain­nut

Lataa nyt: Sii­ka­jo­ki­laak­so-so­vel­lus pitää sinut pai­kal­lis­uu­ti­sis­sa kiinni lo­mal­la­kin

Päi­vys­tys­apu 116117:n toi­min­ta laa­je­nee chat­tiin Poh­jois-Poh­jan­maal­la

-
Kuva: Toni Länkinen

Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiirin maksuton Päivystysapu 116117 -toiminta laajenee. Tiedotteen mukaan puhelinneuvonnan ja tekstiviestipalvelun lisäksi palvelusta saa 7. tammikuuta alkaen henkilökohtaista neuvontaa myös chatin kautta.

Vuorokauden ympäri avoinna oleva palvelu on tarkoitettu avuksi kansalaisille erityisesti iltaisin ja viikonloppuisin kiireellisissä, mutta ei hätätilanteita koskevissa ongelmissa.

Päivystysapu 116117 ohjaa oikeaan hoitopaikkaan ja kertoo kuinka nopeasti hoitoon pitää hakeutua. Palvelusta saa myös neuvoja itsehoitoon.

Chat-palvelu toteutetaan Terveystalon etäpalvelualustalla. Chat vaatii vahvan tunnistautumisen joko verkkopankkitunnuksilla tai mobiilivarmenteella. Asukkaat ohjataan chat-palveluun alueen kuntien terveyspalveluiden verkkosivuilta sekä Päivystystalosta Pohjois-Pohjanmaan Päivystysavun esittelysivulta.

Päivystysavussa aloitetaan alkuvuodesta myös Omaolo-digipalvelun kiireellisten oirearvioiden käsittely. Näin Omaolo-palvelua saadaan laajennettua kiireellisissä yhteydenotoissa ympärivuorokautiseksi.

116117-palvelu kattaa koko Pohjois-Pohjanmaan maakunnan. Raahen sairaalan ja Kuusamon terveyskeskuksen päivystysasiakkaita palvelevat yksiköiden omat päivystysnumerot.