Mainos: Tutustu Siikajokilaakso Digiin eurolla kuukausi - tilaa tästä

Piispa Jukka Kes­ki­ta­lo asettaa tänään Sii­ka­lat­van kirk­ko­her­ran virkaan – mes­sust­rii­maus Pulk­ki­lan kir­kos­ta alkaa kello 10

Siikalatva/Pulkkila

Piispa Jukka Keskitalo vierailee Siikalatvan seurakunnassa asettaen Heikki Karppisen Siikalatvan seurakunnan kirkkoherran virkaan sunnuntaina 24. tammikuuta kello 10. Virkaanasettaminen tapahtuu Pulkkilan kirkossa apostolisen perinteen mukaan kätten päälle panemisella ja rukouksella.

Koska  juhlamessuun ei tämänhetkisten henkilörajoitusten vuoksi voi ottaa seurakuntalaisia, on juhlatilaisuutta mahdollisuus seurata kotoa käsin. Tilaisuuteen pääsee mukaan nettiradion kautta, johon linkki on Siikalatvan seurakunnan verkkosivuilla www.siikalatvanseurakunta.fi ja täällä (linkki vie Keski-Pohjanmaan IT-alueen nettiradioon).

Messu myös striimataan suorana Siikalatvan seurakunnan Youtube-kanavan kautta, josta se on seuraavissa linkistä:

https://www.youtube.com/channel/UCcsBQrA8OHpzZZaHML5KyKQ

Heikki Karppinen kokee, että hän on palannut kotiin, sillä hänen ensimmäinen pappistyönsä Siikalatvalla oli vuonna 2009.

– Virkaanasettaminen kertoo meille, että Kristuksen seurakunta toimii, vaikka olosuhteet ovat poikkeukselliset. Seurakunta on koolla nykyaikaisen tekniikan avulla, Heikki Karppinen sanoo.

Virka tuli avoimeksi edellisen kirkkoherran, rovasti Merja Jyrkän jäätyä eläkkeelle 27. maaliskuuta 2020.

Vihkimisen toimittaa piispa Jukka Keskitalo. Jumalanpalveluksessa avustaa lääninrovasti Erja Oikarinen sekä seurakunnan luottamushenkilöiden ja työntekijöiden edustajia.