Lataa nyt: Sii­ka­jo­ki­laak­so-so­vel­lus pitää sinut kiinni pai­kal­lis­uu­ti­sis­sa

Mainos: Tutustu Siikajokilaakso Digiin eurolla kuukausi - tilaa tästä

Tilaajille

Poh­jois-Suo­men alue­hal­lin­to­vi­ras­to antoi huo­mau­tuk­sen Raahen seudun hy­vin­voin­ti­kun­ta­yh­ty­mäl­le – sel­vi­tys­pyyn­tö lasten ja nuorten toi­min­ta­te­ra­pia pal­ve­lu­jen jär­jes­tä­mi­ses­tä

Pohjois-Suomen aluehallintovirasto on antanut Raahen seudun hyvinvointikuntayhtymälle huomautuksen puutteellisen palvelujen järjestämisen vuoksi.

Aluehallintoviraston tiedotteen mukaan huomautus kohdistuu kuntayhtymän lasten ja nuorten toimintaterapiapalvelujen järjestämiseen. Huomautusta on edeltänyt jo kaksi aiempaa valvontapäätöstä samasta asiasta, joissa hallinnollisena ohjauksena oli huomion kiinnittäminen puutteellisten palvelujen järjestämiseen.

Pohjois-Suomen aluehallintovirasto aloitti Raahen seudun terveydenhuollon hyvinvointikuntayhtymän lasten ja nuorten toimintaterapiapalvelujen järjestämisen valvonnan 21. toukokuuta 2019. Valvonta-asia käynnistyi epäkohtailmoituksen seurauksena.

Aluehallintovirasto pyysi täydentävänä selvityksenä ajankohtaiset tiedot lasten ja nuorten toimintaterapiapalvelujen hoitoon pääsyn tilanteesta toukokuussa 2022 ja uudisti pyynnön 9. syyskuuta 2022.

Aluehallintoviraston saaman selvityksen mukaan Raahen seudun hyvinvointikuntayhtymä on ryhtynyt sinänsä asianmukaisiin toimenpiteisiin asiantilan korjaamiseksi, mutta toimenpiteet eivät ole olleet riittäviä pitkään jatkuneen hoitoon pääsyä koskevan vaikean jonotilanteen korjaamiseksi.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.