Py­hän­näl­lä ko­ro­na­ro­ko­tus­ai­ko­jen ajan­va­raus jat­kos­sa tiis­tai­sin ja kes­ki­viik­koi­sin – huh­ti–­tou­ko­kuul­la käyt­töön säh­köi­nen ajan­va­raus

Koronarokotukset ovat sujuneet Pyhännän ikäihmisten osalta hyvin.

Pyhäntä
Koronarokotusaikoja annetaan Pyhännällä alkavasta viikosta lähtien tiistaisin ja keskiviikkoisin. Kevään kuluessa otetaan käyttöön myös sähköinen ajanvarausjärjestelmä.
Koronarokotusaikoja annetaan Pyhännällä alkavasta viikosta lähtien tiistaisin ja keskiviikkoisin. Kevään kuluessa otetaan käyttöön myös sähköinen ajanvarausjärjestelmä.
Kuva: Kaisa Vänskä

Terveyden ja hyvinvoinninlaitoksen (THL:n) 24. maaliskuuta tekemän tilaston mukaan pyhäntäset olivat saaneet 292 koronarokotusta, joista yli 70-vuotiaat 207 rokotusta.

– Rokotuskattavuus yli 70-vuotiaiden osalta on tällä määrällä 74,46. Muut rokotukset on annettu riskiryhmäläisille ja ensilinjan työntekijöille, kertoo perusturvajohtaja Ritva Hantula.

Kuntalaisten laajamittaisen rokottamisen ajankohta ei ole vielä tiedossa. Koronavirusrokotteita saadaan Suomeen edelleen rajoitetusti ja siksi rokotteita on alkuun mahdollisuus tarjota vain tietyille ryhmille. Rokotustahti riippuu Sosiaali- ja terveyspiiri Helmeen saatavien rokotteiden määrästä. Rokotteen tulevat saamaan kaikki halukkaat.

70-vuotias ja sitä vanhempi saa Pfizer Biontechin tai Modernan rokotteen ja 65–69-vuotiaat riskiryhmiin kuuluvat Astra Zenecan rokotteen THL.n linjauksen mukaisesti.

Koronarokotusaikoja voi varata jatkossa tiistaisin ja keskiviikkoisin kello 9–15 välisenä aikana alkaen 30. maaliskuuta.

Käytössä on kaksi puhelinnumeroa. 70-vuotiaat eli 1951 syntyneet ja sitä vanhemmat henkilöt soittavat numeroon 044 7591 025

65–69-vuotiaat eli 1961–1952 syntyneet, joilla on vakavalle koronavirustaudille erittäin voimakkaasti altistava sairaus, voivat ilmoittautua numeroon 044 7591 025.

Ajanvarausnumeroon soittaessa kannattaa kuunnella ohjeet tarkkaan.

– Vältä soittamasta useita kertoja, koska puhelin ruuhkautuu tällöin nopeasti, eikä takaisinsoittoja voida tehdä, painottaa Ritva Hantula.

Toisen puolesta ajan varaaminen onnistuu puhelimitse. Myös omaishoitajien tulee varata aika puhelimitse. Ajanvarauspuhelimessa on takaisinsoittojärjestelmä. Sinulle soitetaan takaisin, mikäli numero on varattu.

– Otamme jatkossa käyttöön  sähköisen ajanvarauksen koronarokotusaikojen varaamiseen. Sähköinen ajanvaraus on todennäköisesti käytössä huhti–toukokuun vaihteessa.

Viikon 12 päättyessä Pyhännän koronatilanne oli rauhallinen, eikä uusia tapauksia ole tullut.