Tilaajille

Py­hän­näl­lä maa­kun­nan al­hai­sin työt­tö­myys­as­te – työt­tö­mien työn­ha­ki­joi­den määrä noussut vuo­des­sa Py­hän­tää lukuun ot­ta­mat­ta muissa kun­nis­sa

Siikajokilaakso

Pohjois-Pohjanmaan ely-keskuksen tilastojen mukaan työttömyys on Pohjois-Pohjanmaalla edelleen korkealla tasolla. Keväällä 2020 alkaneen koronakriisin vaikutukset näkyvät edelleen muun muassa kokoaikaisesti lomautettujen suurena määränä. Viime kesästä lähtien lomautusten määrä on kuitenkin vähentynyt. Helmikuun lopussa Pohjois-Pohjanmaalla oli 23 800 työtöntä työnhakijaa eli työttömiä oli 4 000 enemmän kuin vuosi sitten. Työttömistä työnhakijoista kokoaikaisesti lomautettuja oli 3 300, mikä on noin 1 500 enemmän kuin vuotta aikaisemmin.

Työttömyysaste eli työttömien työnhakijoiden osuus työvoimasta oli Pohjois-Pohjanmaalla 12,7 prosenttia, mikä on samaa tasoa kuin maassa keskimäärin laskettu 12,4 prosenttia. Työttömien työnhakijoiden määrä oli noussut vuoden takaisesta Pyhäntää lukuun ottamatta kaikissa muissa kunnissa. Maakunnan kunnista alhaisin työttömyysaste oli Pyhännällä 8,9 prosenttia  ja korkein Vaalassa 17,3 prosenttia. Siikalatvan työttömyysaste oli 12,3 prosenttia ja Siikajoen 11,2 prosenttia.