Tilaajille

Py­hän­nän asu­kas­lu­ku on pa­lan­nut 10 vuoden ta­kai­sel­le tasolle – Limmat toi­vo­vat voi­van­sa jäädä ko­ti­seu­dul­le, Chernit muut­ti­vat työn perässä

Pyhännän kunnan väkiluku on tilastojen mukaan kasvukäyrällä.

Pyhäntä

Tilastokeskuksen tiedot kertovat Pyhännän kunnan väkiluvun tavoittaneen elokuussa 10 vuoden takaisen tason. Vuodesta 2018 lähtien Pyhännän väkiluku on kehittynyt tasaiseen tahtiin nousujohteisesti.
– Kymmenen vuotta taaksepäin oli sama väkiluku kuin tällä hetkellä. Vuonna  2020 väkimäärä kasvoi 16 henkilöä. Tänä vuonna tammikuusta elokuuhun väkimäärä on noussut 34 henkilöllä, avaa kunnanjohtaja Ismo Mäkeläinen tilastoja.
Merkittävin asukasluvun kasvua selittävä tekijä on syntyvyys, mutta Pyhännälle on myös muuttanut lapsiperheitä.
Väkimäärä kasvaa myös hyvän työllisyystilanteen ansiosta.
– Meille syntyy vuosittain luokallinen lapsia, kun syntyvyys on 25–27 lasta. Se on iso määrä suhteutettuna Pyhännän kunnan kokoon, kuvailee Mäkeläinen.

Pyhännällä työllistyminen on tuonut Ulla ja Khaled Chernin paikkakunnalle.
Tunisiasta kotoisin olevalle Khaledilla avautui työpaikan etsinnän jälkeen työtilaisuus Pyhännälle Salvoksen palvelukseen vuokrafirman kautta.
Aviopari muutti kesäkuun alussa Pyhännälle. UIla Cherni jäi vuodeksi opettajan töistä virkavapaalle ajatuksenaan keskittyä jatko-opintoihin ja tukea miestään työssä käymisessä.
Yllättäen myös Ulla työllistyi Pyhännällä ja on tämän vuoden yläkoululla erityisopettajana.
– Palaan kyllä töihin Oulaisiin, mutta pysytään jatkossakin pyhäntäläisinä. Minä kuljen täältä töissä.
Etsinnässä on isompi asunto.
– Täältä löytyy kaikki palvelut aika hyvin, maisemat ovat kauniit ja harrastusmahdollisuudet hyvät. On tunnettu itsemme tervetulleeksi sitäkin kautta, että mieheni pelaa jalkapalloa ja sählyä kylän porukoiden mukana, kertoo Ulla Cherni.