Tunnustusta aktiivisille kyläläisille: Re­von­lah­ti on maa­kun­nan vuoden kylä

Mainos: Syksyn supertarjouksena Siikajokilaakso Digi 6 kk vain 29 €, tilaa tästä!

Tilaajille

Py­hän­nän kun­nan­joh­ta­ja kom­men­toi kunnan ra­ken­nus­in­ves­toin­te­ja ja koulun koh­ta­loa – "Haluan laittaa vähän jäitä hattuun tästä ai­hees­ta"

Pyhännän kylälle on valmistumassa uusi sote-keskus Pyhäntä ja sen lisäksi on kunnalla muitakin projekteja jo suunnitteilla.

Pyhäntä

Pyhännän kunnanjohtajan Ismo Mäkeläisen mukaan Pyhännän uusi sote-keskus valmistuu heinäkuun lopulla ja on hyvin aikataulussa ja kustannusarviossa. Rakennus on tarvittaessa helposti muunneltavissa ja laajennettavissa niin maantasolla kuin toiseen kerrokseenkin. Kunnalla on kova usko, että uuden keskuksen avulla voidaan kehittää lähipalveluja parempaan. Uuteen sote-keskukseen siirtyy muun muassa terveyskeskus, palvelukeskus Nestori, kotihoito, kotisairaala, hammashoito ja neuvola.

Uuden sote-keskuksen tullessa tyhjenee Pyhännällä terveyskeskuksen ja palvelukeskus Nestorin tilat ja myös niiden tulevaisuutta on mietitty. Mäkeläisen mukaan eri ratkaisuja on pohdittu muun muassa toimintatupa siirtyy palvelukeskus Nestorin tiloihin kesän aikana. Toimintatupa antaa näin mahdollisuuden myös Pyhännän varhaiskasvatuksen laajenemiseen entisen päiväkodin ja toimintatuvan tiloihin, millä saadaan lisää hoitopaikkoja lapsille. Nestorista vapaaksi jäävät tilat voidaan laittaa myös esimerkiksi vuokra- ja liikehuoneistoiksi, yhdistysten ja aikuisten kerhotiloiksi tai kenties tulevaisuudessa yhteisöllisen asumisen tiloiksi. Jos vapautuville kiinteistöille ei löydy käyttöä on myös purku vaihtoehtona jossakin vaiheessa.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.