Lataa nyt: Sii­ka­jo­ki­laak­so-so­vel­lus pitää sinut kiinni pai­kal­lis­uu­ti­sis­sa

Mainos: Tutustu Siikajokilaakso Digiin eurolla kuukausi - tilaa tästä

Rant­si­las­sa jär­jes­te­tään lauan­tai­na Apua Uk­rai­naan -ti­lai­suus – ra­ha-avun lisäksi otetaan vastaan vil­la­suk­ka­lah­joi­tuk­sia

Siikalatva/Rantsila

Rantsilassa on lauantaina mahdollisuus tehdä hyvää osallistumalla Apua Ukrainaan -tilaisuuteen joka järjestetään Rantsilan seurakuntatalolla kello 15.

Vapaaehtoisryhmän puolesta Rantsilassa tapahtumaa paikallisena toimijana valmisteleva Ilkka Lehto kertoo siikalatvalaisten heränneen asialle, kun heidät saavutti tieto, että Pohjois-Suomen Kansanlähetys järjestää maakunnassa tilaisuuksia.

Rantsilassa järjestetään lauantaina Apua Ukrainaan -tilaisuus. Kuvituskuva avaa, millaista työtä Odessan Uusi Elämä seurakunta tekee ruoka-apu Odessan kirkolla jakaen.
Rantsilassa järjestetään lauantaina Apua Ukrainaan -tilaisuus. Kuvituskuva avaa, millaista työtä Odessan Uusi Elämä seurakunta tekee ruoka-apu Odessan kirkolla jakaen.
Kuva: New Life Church

Rantsilaan saapuu vieraisille Feodor Gerasimov, joka on Odessan Uusi Elämä-seurakunnan perustaja ja pastori. Hän on tehnyt työtä kodittomien parissa Ukrainassa jo kymmenen vuoden ajan.

Järjestön työn kautta yli 1000 koditonta on kuntoutettu takaisin yhteiskunnan toimiviksi jäseniksi. Vuoden 2022 sotatoimien alettua Uusi Elämä seurakunta on jakanut viikoittain ruoka-apua yli 1000 ihmiselle, sekä on kuljettanut avustuskuormia kaikkialle konfliktialueiden rajoille.

Feodor on Suomessa hakemassa avustusautoa.

Rantsilassa järjestettävässä tilaisuudessa puhuu Feodor Gerasimovin lisäksi Kansanlähetyksen edustaja Timo Suutari. Puheet tulkataan Suomeksi ja vastaavasti myös Venäjäksi.

– Sen verran on ollut etukäteen puhetta, että kumpikin puhuja pystyy omakohtaisesti kokemansa perusteella kertomaan, mikä avun tarve on. Sympatiat on niin vahvasti Ukrainan puolella, että halutaan olla avustustyössä mukana. Sota tuntuu niin epäinhimilliseltä, että halutaan mielellään auttaa sen mitä pystytään, toteaa Ilkka Lehto.

Tilaisuudessa kerätään kolehti Ukrainan avustustyön hyväksi. Rahallisen avun lisäksi on mahdollista lahjoittaa villasukkia Ukrainaan.