Lataa nyt: Sii­ka­jo­ki­laak­so-so­vel­lus pitää sinut kiinni pai­kal­lis­uu­ti­sis­sa

Mainos: Tutustu Siikajokilaakso Digiin eurolla kuukausi - tilaa tästä

RAS muis­tut­taa: Ota rokote ja noudata suo­si­tuk­sia – ko­ro­na­ti­lan­ne hei­ken­ty­nyt no­peas­ti

Viime viikolla elettiin epidemian perustasolla, mutta esimerkiksi viikonlopun aikana uusia tartuntoja on todettu niin paljon, että taso uhkaa lähitulevaisuudessa muuttua, Raahen seudun hyvinvointikuntayhtymältä (RAS) tiedotetaan.

Raahen seudun hyvinvointikuntayhtymä (RAS) muistuttaa myös vierailijoita käyttämään kasvosuojusta kaikissa hyvinvointikuntayhtymän tiloissa. Kuvassa esimerkillisesti kasvosuojusta käyttää RAS:n tartuntataudeista vastaava lääkäri Lauri Koivuneva.
Raahen seudun hyvinvointikuntayhtymä (RAS) muistuttaa myös vierailijoita käyttämään kasvosuojusta kaikissa hyvinvointikuntayhtymän tiloissa. Kuvassa esimerkillisesti kasvosuojusta käyttää RAS:n tartuntataudeista vastaava lääkäri Lauri Koivuneva.
Kuva: Vesa Joensuu/arkisto

Pohjois-Pohjanmaan koronatilanne heikkenee nopeasti, muistuttaa RAS tiedotteessaan. Viime aikoina pidettyihin yleisötapahtumiin on osallistuttu aktiivisesti, joten koronatilanne ei ole ainakaan paranemaan päin.

– Koronavirus leviää eniten nuorten ja nuorten aikuisten keskuudessa. Samasta syystä Oysin infektiontorjuntayksikkö muistuttaa, että tällä hetkellä on erittäin tärkeää, että 20–39-vuotiaat saadaan pikaisesti rokotettua. Varsinkin täysin rokottamattomien nuorten aikuisten tulisi hakeutua rokotteelle mahdollisimman pian, RAS tiedotteessa kehotetaan.

RAS rokottaa tällä viikolla ilman ajanvarausta tiistaina, keskiviikkona ja torstaina. Tiistaina ja keskiviikkona rokotus on mahdollista noutaa kello 10–14.30 Kummatin vanhan koulun rokotuspisteeltä Raahesta ja torstaina NeuvoRassista Raahen keskustasta.

Rokotusaikoja voi edelleen varata myös verkosta RAS:n nettiajanvarauksesta.

– Koronarokotukselle saapuvan tulee olla oireeton, eli selvästi koronaoireisena ei saa mennä rokotuspaikalle saati sairaalan päivystykseen, vaan on pysyttävä kotona ja varata aika koronanäytteenottoon, tiedotteessa sanotaan.

Kevään ja alkukesän aikana erilaisia koronarajoituksia lievennettiin, mutta RAS muistuttaa, että tällä hetkellä jokaisen kannattaa muistaa vanhat, hyväksi havaitut menetelmät epidemian leviämisen hillitsemiseksi.

– Turvavälien noudattaminen ja hyvä käsihygienia täytyy tulla jatkossa taas niin sanotusti selkäytimestä. Myös kasvosuojuksen käyttö on yleisesti vähentynyt, mikä on näkynyt myös hyvinvointikuntayhtymä toimipisteissä, tiedotteessa sanotaan.

RAS kehottaa vierailijoita käyttämään kasvosuojusta kaikissa hyvinvointikuntayhtymän tiloissa.