Lataa nyt: Sii­ka­jo­ki­laak­so-so­vel­lus pitää sinut kiinni pai­kal­lis­uu­ti­sis­sa

Mainos: Tutustu Siikajokilaakso Digiin eurolla kuukausi - tilaa tästä

RAS: Vältä vie­rai­lu­ja Raahen sai­raa­las­sa – vuo­de­osas­toa kuor­mit­taa pit­kit­ty­nyt ko­ro­na­hoi­to

Hyvinvointikuntayhtymä suosittelee, että vierailuja Raahen sairaalassa vältettäisiin.
Hyvinvointikuntayhtymä suosittelee, että vierailuja Raahen sairaalassa vältettäisiin.
Kuva: Kirsi Junttila/arkisto

Raahen seudun hyvinvointikuntayhtymä (RAS) suosittelee, että Raahen sairaalan vuodeosastolla vierailtaisiin mahdollisimman vähän. Osastolla olevaan omaiseen tulisi pitää yhteyttä mieluummin puhelimella kuin käymällä, RAS tiedottaa. Kun vierailu on tarpeen, voi osastolla käynnistä sopia etukäteen henkilökunnan kanssa.

Syy on vuodeosastojen vaikea tilanne. Osastolla on paljon koronapotilaita ja heidän hoitoaikansa on pitkittynyt. Kun aiemmin koronapotilas saatiin sairaalasa kotiuttamiskuntoon noin viidessä vuorokaudessa, on keskimääräinen hoitoaika nyt noin 10 vuorokautta.

Yleinen koronatilanne ei kuitenkaan ole suuresti muuttunut suuntaan tai toiseen, mutta osastojen kuormitusta tulee lisäämään kovaa vauhtia lähestyvä influenssakausi. Osastolla vieraileva saattaa tietämättäänkin olla koronan tai influenssan kantaja, ja vierailijoiden kautta tulevat yllättävät tartunnat voivat aiheuttaa uusia osastonsisäisiä tartuntaketjuja.

Koronan ja influenssan lisäksi myös tavallista flunssatautia on liikkeellä. Kaikki nämä yhdessä ovat kuormittaneet Raahen sairaalan lääkärinvastaanoton ja infektiopoliklinikan puhelimia. Koska takaisinsoiton jonossa on tavallista enemmän puheluja, asiakkaiden palveluajat ovat pidentyneet.