RAS:n ko­ro­na­ro­ko­tuk­sen ajan­va­rauk­sen ta­kai­sin­soit­to­nu­me­ro auki jälleen maa­nan­tai­na – linja on auki niin kauan kuin ro­ko­tus­ai­ko­ja tar­jol­la

RAS siirtyy rokottamaan ikäjärjestyksessä. Astra Zeneca -rokotteen käyttö jatkuu ja laajenee.

Siikajokilaakso
RAS tiedottaa, ettei ajanvaraukseen kannata soittaa, mikäli ei ole rokotusvuorossa. Nyt vuorossa ovat 75 vuotta täyttäneet ja sitä vanhemmat.
RAS tiedottaa, ettei ajanvaraukseen kannata soittaa, mikäli ei ole rokotusvuorossa. Nyt vuorossa ovat 75 vuotta täyttäneet ja sitä vanhemmat.
Kuva: Kirsi Junttila/Arkisto

Raahen seudun hyvinvointikuntayhtymän (RAS) koronarokotuksen ajanvarauksen takaisinsoittonumero aukeaa maanantaina 15. maaliskuuta. Linja on auki aamukahdeksasta alkaen, RAS tiedottaa. Linja pidetään avoinna niin kauan, kun rokotusaikoja on tarjolla.

Rokotusaikoja annetaan 75 vuotta täyttäneille ja sitä vanhemmille. RAS pyytää, että ajanvaraukseen ottaisivat yhteyttä vain rokotusvuorossa olevat.

RAS jatkaa rokottamista Astra Zenecan rokotteella ja siirtyy rokottamaan ikäihmisiä ikäjärjestyksessä, kuten THL ohjeistaa. Rokotteen on todettu olevan tehokas ja turvallinen myös yli 70-vuotiaille.

Alle 70-vuotiaiden riskiryhmäläisten rokotukset siirtyvät hieman myöhemmäksi.

Viime aikoina on uutisoitu Astra Zenecan aiheuttamista verisuonitukoksista, mutta tieto ei tule keskeyttämään rokotuksia Suomessa. Asiasta ei ole selkeää syy-seuraus-suhteen näyttöä, ja valvovana viranomaisena Fimea ei katso tarpeelliseksi rajoittaa rokotteen käyttöä.

RAS:ssa Astra Zenecan ensimmäisiin rokotuksiin ei ole liittynyt merkittäviä sivuvaikutuksia, RAS:n tiedotteessa sanotaan.

RAS:n alueella jo yli 3100 ihmistä on saanut ensimmäisen koronarokotteen.