Lataa nyt: Sii­ka­jo­ki­laak­so-so­vel­lus pitää sinut pai­kal­li­suu­ti­sis­sa kiinni lo­mal­la­kin

Mainos: Vielä ehdit hyö­dyn­tää ke­sä­tar­jouk­sem­me, tilaa Sii­ka­jo­ki­laak­so tästä!

Tilaajille

Sii­ka­jo­ki­var­res­sa runsas uu­tis­vuo­si 2021 – ko­ro­naa, susia, ra­ken­ta­mis­ta ja kaikkea muuta

Juuri taakse jätettyä vuotta 2021 on leimannut erityisesti kaksi asiaa: Korona ja sudet. Kunnissa päätettiin isoista investoinneista: Siikajoki rakentaa Paavolaan uuden koulun ja Ruukkiin hoivakodin ja Pyhännälle tulee hyvinvointitalo sekä rivitaloja asuntopulaa paikkaamaan.

Siikajokilaakso

Koronasta ei päästykään eroon, mutta toivoa antoivat tammikuussa alkaneet koronarokotukset. Rokottaminen alkoi vanhuksista ja hoivatyöntekijöistä, työntekijät, ja kesän mittaan rokotukset ulotettiin kaikkiin yli 12-vuotiaisiin. Piikille pääsi myös ilman ajanvarausta. Koronaepidemia luultiin jo voitetuksi, mutta syksyn mittaan virus alkoi riehua ja tartuntoja ilmaantui ennätysmääriä myös Siikajokivarren kunnissa.

Epidemian vuoksi kuntavaaleja siirrettiin huhtikuulta kaksi kuukautta eteenpäin, joten varsinainen vaalipäivä olikin 13. kesäkuuta. Eniten ääniä keräsivät ensikertalaiset. Pyhännän ääniharava oli Ville Piiponniemi (ps.), 64 ääntä, Siikalatvalla Sonja Paakki (vas.), 145 ääntä ja Siikajoella Sanna Petäjämaa (kesk.), 113 ääntä.