6. jou­lu­kuu­ta Sii­ka­jo­ki­laak­so il­mes­tyi nä­köis­leh­te­nä – linkki uu­sim­paan lehteen löytyy myös täältä

Mainos: Tutustu Siikajokilaakso Digiin eurolla kuukausi - tilaa tästä

Tilaajille

Sii­ka­lat­va­lai­set suh­tau­tuu mal­min­et­sin­tään po­si­tii­vi­ses­ti  – ­mah­dol­li­nen kai­vos­toi­min­ta­kin nähtiin hyvänä asiana

Siikalatvan malminetsintätiedotushanke teki kesän ja syksyn aikana kuntalaiskyselyn, jolla selvitettiin kuntalaisten mielipiteitä malminetsintään ja kaivostoimintaan liittyen. Kyselyn perusteella ympäristöasioista huolehtimista pidetään tärkeänä, suhtautuipa malminetsintään positiivisesti tai negatiivisesti.

Siikalatva

Uljuan Veto & Fest -uistelukilpailussa sekä Rantsilan kyläpäivillä vierailleilla ihmisillä oli mahdollisuus täyttää kysely malminetsintään sekä mahdolliseen kaivostoimintaan Siikalatvalla liittyen. Sama kysely oli mahdollista myös täyttää verkossa syyskuun ajan. Kyselyyn osallistui yhteensä 83 henkilöä, joista kunnassa vakituisesti asuvia oli 64. Vastaajista miehiä oli enemmän ja 36 prosenttia oli yli 60-vuotiaita. 40–50-vuotiaita oli toiseksi eniten eli 24 prosenttia.

Kyselyn ensimmäisessä osiossa käsiteltiin malminetsintää. Enemmistö kunnassa asuvista vastaajista suhtautui malminetsintään positiivisesti ja oma ymmärrys siitä, mitä malminetsintä tarkoittaa koettiin hyväksi. Vapaan sanan kysymyksessä vastaukset olivat olleet pääasiallisesti positiivisia.

:
:

Hyvää joulun aikaa!

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Lue tämä artikkeli ja katso myös muu kiinnostava sisältö Voit peruuttaa tilauksen koska tahansa