Mainos: Talvitarjouksena Siikajokilaakso Digi tai myös painettu lehti, katso tarjoukset tästä

Tilaajille

Sii­ka­lat­van kunnan his­to­rian paras tulos – krii­si­kun­ta­kri­tee­rit ha­lu­taan pitää mie­les­sä ta­lous­ku­rin pi­tä­mi­sek­si

Siikalatvan uusi kunnanvaltuusto hyväksyi tilinpäätöskokouksessaan noin 2,2 miljoonaa euroa ylijäämäisen tilinpäätöksen.

Siikalatva/Pulkkila

Kunnanjohtaja Pirre Seppänen avasi vuoden 2022 tilinpäätöstietoja esitellessään kunnan talouden tunnuslukuja ja taulukoita, joiden myötä vahvistui, kuinka kunnan taloutta on onnistuttu hoitamaan hyvin, ja samaan aikaan myös verotulot ovat toteutuneet merkittävästi ennakoitua suurempina.

Kunnan suhteellinen velkaantuneisuus on ollut 45 prosenttia, viime vuonna se oli alle 40 prosentin. Omavaraisuusastetta on parannettu 40 prosentista 46 prosenttiin. Kunnan oma lainakanta oli suurimmillaan vuonna 2020 noin 17,9 miljoonaa euroa, kun se viime vuoden lopulla oli noin 15,4 miljoonaa euroa.

Konsernilainoissa näkyy Siikalatvan kunnan vastuut sairaanhoitopiirin osakkuuden myötä uuden Oyssin rakentamisesta. Tilanne on kuitenkin kaikilla maakunnan kunnille sama.

– Lainat per asukas saatiin tiputettu alle 3 000 euron, jossa luvussa on oltu viimeksi vuonna 2016, kuvaili Seppänen.

Lue Digiä _vain 1 €/kk_

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita

Kaikki sisällöt verkossa ja sovelluksessa Näköislehti keskiviikkoisin ja arkisto Kuvagalleriat ja videot Uutiset sähköpostiisi keskiviikkoisin