6. jou­lu­kuu­ta Sii­ka­jo­ki­laak­so il­mes­tyi nä­köis­leh­te­nä – linkki uu­sim­paan lehteen löytyy myös täältä

Mainos: Tutustu Siikajokilaakso Digiin eurolla kuukausi - tilaa tästä

Tilaajille

Suomen suurin tuu­li­puis­to val­mis­tui Pii­pa­rin­mä­keen ja tuottaa pian 1% koko maan säh­kös­tä – Py­hän­nän kunta saa liki mil­joo­nan euron kiin­teis­tö­ve­ro­tu­lot

Ilmatar aloitti Metsähallituksen valmisteleman tuulipuiston rakentamisen vuoden 2019 lokakuussa. Alueen 41. voimala liitettiin sähköverkkoon marraskuun alussa 2021. Tuulivoimaloiden yhteenlasketut kiinteistöverotuotot ovat vuosittain yli miljoona euroa.

Pyhännän ja Kajaanin rajalla olevan Piiparinmäen tuulivoimapuiston 41 tuulivoimalaa ovat valmistuneet ja tuottavat parhaillaan sähköä Suomen sähköverkkoon. Energiayhtiö Ilmattaren rakentama puisto on voimaloiden määrällä ja nimellisteholla (211MW) mitattuna Suomen suurin. Puiston tuotanto saadaan täyteen vauhtiin ensi vuoden alkupuolella.

– Kaikki tuulivoimalat on nyt pystytetty. Rakentamiselle tämä on merkittävä virstanpylväs, kun kaikki näkyvä on saatu aikaiseksi, erikoiskuljetukset suoritettua ja vaativat nostotyöt suoritettua. Seuraavaksi on edessä vielä intensiivinen käyttöönotto- ja testausvaihe, jonka jälkeen saamme koko tuulipuiston sähköntuotantoon, Ilmattaren rakennuttamispäällikkö Petri Ainonen kertoo.

:
:

Hyvää itsenäisyyspäivää!

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Lue tilauksella tämä ja muut kiinnostavat artikkelit Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa