Tunnustusta aktiivisille kyläläisille: Re­von­lah­ti on maa­kun­nan vuoden kylä

Mainos: Tutustu Siikajokilaakso Digiin eurolla kuukausi - tilaa tästä

Tilaajille

Tur­ve­tuo­tan­to­ko­nei­den ro­mu­tuk­seen saa nyt tukea – mak­si­mi­tu­ki hakijaa kohti on 200 000 euroa, vaikka ro­mu­tet­ta­vien ko­nei­den arvo olisi suu­rem­pi

Siikajokilaakso

Turvetuotantoon käytettävien koneiden romutukseen saa nyt tukea. Pohjois-Pohjanmaan ely-keskus tiedottaa, että se ryhtyy jakamaan turvetukia, joista valtioneuvosto päätti tammikuun lopulla. Romutustukea vaille käyttöä jääneistä turvetuotantokoneista maksetaan vuosina 2022–2024.

Tukea voidaan myöntää romutetuille mekaanisille keruuvanuille, imuvaunuille, jyrsimille, kääntäjille, karheajajille, hihnakuormaimille, ojajyrsimille, tasausruuveille, kunnostusjyrsimille, suontasauslanoille, palaturpeen nostokoneille, turpeen kuljetusvaunuille, palokärryille ja turvesoilla käytettäville pumppaamoille. Avustusjärjestelmän piiriin eivät kuuluu muut, moneen käyttötarkoitukseen soveltuvat koneet ja laitteet.

Yhdelle hakijalle tukea voidaan myöntää enintään 200 000 euroa, vaikka tukikelpoisia turvekoneita ja -laitteita olisi romutettu enemmänkin.

Tukea myönnetään Euroopan komission vähämerkityksistä tukea koskevan de minimis -asetuksen mukaisena.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.