Lataa nyt: Sii­ka­jo­ki­laak­so-so­vel­lus pitää sinut kiinni pai­kal­li­suu­ti­sis­sa

Mainos: Tutustu Siikajokilaakso Digiin eurolla kuukausi - tilaa tästä

Tilaajille

Tut­ki­mus: Ym­pä­ris­tö­vas­tuul­li­suus ohjaa poh­jois­suo­ma­lais­ten os­to­pää­tök­siä, lä­hi­tu­le­vai­suu­del­ta ja­no­taan elä­myk­siä – "Mat­kai­luun, kult­tuu­riin, ta­pah­tu­miin ja ra­vin­to­loi­hin tullaan pa­nos­ta­maan"

Kaleva Median Pohjoista kanttia -tutkimuksen mukaan puolet kuluttajista sanoo suhtautuvansa epäluuloisesti yrityksiin, joilla ei ole omia verkkosivuja.

Toista kertaa toteutettu Kaleva Median Pohjoista kanttia -tutkimus nostaa esille megatrendien vaikutuksen pohjoisen ihmisten arkeen ja ostokäyttäytymiseen.

– Vastuullisuusajattelun kasvu ja ekologisen jälleenrakentamisen tarve ovat globaaleita ilmiöitä, ja vastuullisuus on merkittävä osa myös pohjoissuomalaisten identiteettiä, kertoo Kaleva Median Insight Manager Mari Jauhola tiedotteessa.

Jauholan mukaan luonnon merkitys pohjoisille ihmisille on jopa suurempi kuin suomalaisille yleisesti. Niinpä esimerkiksi yritysten ympäristövastuullisuus on merkittävä ostopäätöksiä ohjaava kriteeri. Tutkimuksen mukaan etenkin nuoret aikuiset kokevat turhautumista siitä, että vastuullisten valintojen tekeminen sysätään liiaksi kuluttajan harteille.

Tutkimuksessa nousi esiin myös se, etteivät yritykset voi enää jättäytyä kokonaan digitalisaation ulkopuolelle.

– Kuluttajat etsivät aktiivisesti tietoa verkosta ostopäätösten tueksi, ja yli 70-vuotiaistakin pohjoissuomalaisista noin 70 prosenttia käyttää sosiaalista mediaa.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.