Mainos: Talvitarjouksena Siikajokilaakso Digi tai myös painettu lehti, katso tarjoukset tästä

Tilaajille

Työt­tö­myys­as­te las­kus­sa Poh­jois-Poh­jan­maal­la – työt­tö­miä mer­kit­tä­väs­ti vuoden ta­kais­ta vä­hem­män myös Sii­ka­jo­ki­var­res­sa

Maaliskuun työllisyyskatsausluvut kertovat työttömyystilanteen hyvästä kehityksestä koko maassa. Koko maan työttömyysaste oli maaliskuun lopussa 9,5 prosenttia, Pohjois-Pohjanmaalla 9,8 prosenttia. Suhteellinen työttömyys vaihtelee suuresti maakunnan sisällä. Alhaisin työttömyysaste oli Limingassa 5,4 prosenttia ja korkein Vaalassa 13,3 prosenttia.

Pyhäntä sijoittui tällä kertaa maakunnan toiseksi alhaisimman työttömyysasteen kunnaksi, kun työttömyysprosentti oli 5,6. Siikajoen ja Siikalatvan työttömyysprosentti oli 8,6 prosenttia.

Vuodessa työttömien määrä on laskenut Siikajokivarressa merkittävästi. Maaliskuussa 2021 työttömiä oli Pyhännällä 55, nyt 36, Siikalatvalla 253 ja nyt 187, Siikajoella maaliskuussa 2021 työtä vailla oli 248 henkilöä ja nyt 173.

Samalla aikajänteellä avoimin työpaikkojen määrä on lisääntynyt jokivarressa muualla paitsi Siikajoella.

Lue Digiä _vain 1 €/kk_

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita

Kaikki sisällöt verkossa ja sovelluksessa Näköislehti keskiviikkoisin ja arkisto Kuvagalleriat ja videot Uutiset sähköpostiisi keskiviikkoisin