Tunnustusta aktiivisille kyläläisille: Re­von­lah­ti on maa­kun­nan vuoden kylä

Mainos: Syksyn supertarjouksena Siikajokilaakso Digi 6 kk vain 29 €, tilaa tästä!

Tilaajille

Vam­mais­pal­ve­lu­lain mu­kais­ten tak­si­kyy­tien oma­vas­tui­ta on sel­vi­tel­ty jäl­ki­kä­teen – a­siak­kail­le on annettu mak­su­ai­kaa

1. heinäkuuta 2021 lähtien vammaispalvelulain mukaista kuljetuspalvelua käyttäneiden ei ole tarvinnut maksaa kyydin omavastuuta taksiin.

Siikalatva

Vammaispalvelulain mukaisella kuljetuspalvelulla mahdollistetaan arjessa matkustaminen henkilöille, joiden liikkumisen ongelmat johtuvat pitkäaikaisesta vammasta tai sairaudesta.

Palveluun oikeutettu voi saada vammaispalvelulain mukaisena kuljetuspalveluna vähintään 18 yhdensuuntaista taksimatkaa kuukaudessa asiointiin ja virkistykseen. Asiakas maksaa itse matkasta vain omavastuuna Matkahuollon taksataulukon mukaisen linja-autokyydin kertamaksun hinnan.

Asiakasmaksulain muutokset tulivat voimaan 1. heinäkuuta 2021. Uudistuneen lain hengen mukaan on valtakunnallisesti tiedotettu, ettei palvelua käyttävän asiakkaan tule enää maksaa maksua taksiin, vaan maksu peritään jälkikäteen palvelutuottajan toimesta. Osa takseista on kuitenkin jatkanut omavastuun perimistä suoraan asiakkailta.

Siikalatvasten osalta uuden käytännön käyttöönottovaiheessa on ollut tiedonkulkukatkos niin, että maksut olivat jääneet laskuttamatta.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.